GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Bozüyük'te 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan tören, saygı...

A+A-

Bozüyük'te 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bakım Asteğmen Ayberk Yıldırım yaptı. Asteğmen Yıldırım konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak; her karışı şehit kanıyla sulanmış mukaddes vatan topraklarının savunulması uğruna hayatlarını feda etmeyi göze alarak, gazilik onuruna erişen kahramanların kıvanç gününü kutlamanın derin heyecanı içinde olduklarını ifade etti.

gazi-(7).jpg
Bakım Asteğmen Ayberk Yıldırım, bugünün aynı zamanda, üstün komutanlık dehası, cesaret ve kahramanlığın kadirşinas milletçe takdir edilişinin nişanesi olarak, TBMM tarafından ebedi Başkomutan Atatürk'e ''Gazi''lik unvanı ve ''Mareşal'' rütbesi verildiği günün yıl dönümü olduğunu anımsattı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, kendisine verilen yeni rütbe ve unvanı vesilesiyle Türk ordusuna ithafen yayımladığı bildiride; ''Büyük Millet Meclisi'nin hakkımda yeni bir rütbe ve gazi unvanı ile tecelli eden iltifatları doğrudan doğruya sizindir. Milletin verdiği bu rütbe ile yükselen ordudur. Sizin kahramanlığınızla, sizin gösterdiğiniz nihayetsiz fedakarlıklar pahasına kazanılan bu büyük muzafferiyetin millet tarafından takdirini gösteren bu rütbe ve unvanı ancak size mal ederek tüm askerlik hayatımın en büyük iftihar sermayesi olarak taşıyacağım'' ifadesiyle muzaffer ve gazi Türk ordusunu yücelttiğini anlatan Asteğmen Yıldırım , Atatürk'ün bu unvanın Türk kültüründe taşıdığı müstesna değeri veciz bir şekilde ortaya koyduğunu kaydetti.

gazi-(50).jpg
Bakım Asteğmen Ayberk Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Sizler, kutsal vatan görevinizi hakkıyla yerine getirebilmek için, 2300 yıllık tarihin şerefli tanığı şanlı üniformanızı kanlarınızla taçlandırıp gazi unvanı alarak vatanın, milletin, bayrağın ve istiklalin ne denli paha biçilmez değerler olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman mensuplarının bu ulvi değerleri yaşatmak uğruna neleri göze alabileceğini gösterdiniz. 

gazi-(22).jpg
'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır' diyerek, bu toprakları vatanlaştıran atalarımızın emanetine sahip çıkmak için 'ölürsek şehit, kalırsak gazi' oluruz düşüncesiyle her türlü düşmana karşı kahramanca mücadele veren Türk askeri ve taşıdığı bu yüce ruh var olduğu müddetçe, bölünmez bütünlüğümüze ve milli birliğimize kast edenlerin kirli emelleri asla gerçekleşmeyecektir. Bağrından böylesi kahramanlar çıkaran bu asil milletin bir ferdi ve onun şanlı ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mensupları olarak sizlerle gurur duyuyoruz' dedi. 
Gaziler adına ise Gazi Jandarma Astsubay Vedat Ali Poyraz konuştu. Gazi Astsubay Poyraz konuşmasında şunları dile getirdi: “Türk vatanını ve Türk bayrağını korumak için cesaret ve feragat örneği göstererek hayatını ortaya koyan şehitlik ve gazilik gibi dünyanın en büyük şerefiyle onurlanan kahraman vatan evlatlarını Gaziler günü nedeniyle rahmet, şükran ve minnetle andığımız bugünde devletimizin ve milletimizin bugünü bizlere ayırması bizi onurlandırmıştır. Bu onur ve kıvançla tüm gaziler adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. 

gazi-(39).jpg
Bizler gazi olmayı da şehit olmayı da Türk Milletinin tarihten gelen bağımsızlık tutkusundan ve özgürce yaşama sevdasından almış bir milletin evlatlarıyız. Türk milleti tarihi boyunca vatan ve hürriyet uğruna canı pahasına tüm güçlüklere göğüs germiştir. Geçmişimizde olduğu gibi bugün de vatanıi bayrağı ve bölünmez bütünlüğü uğruna mücadelesine devam etmektedir. Bu uğurda yüreği vatan aşkıyla dolu gözü pek nice vatan evladı ya şehit olmuştur ya da gazi.
Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan yüce Türk milleti canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına korumasını bilmiştir. Her ne şekilde olursa olsun vatanımızın bütünlüğünü hedef alan içerideki ve dışarıdaki hainler kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk insanımızın mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkûmlardır. Dış güçlerin maşası haline gelen hainler Yüce Türk Adaleti karşısında mutlaka hesap vereceklerdir. İster PKK, ister 15 Temmuz'da vatana ve millete darbe girişiminde bulunan FETÖ, PDY terör örgütü olsun, ülkemize devletimize milletimize karşı yapmış oldukları hainliklerle mücadelemiz en son terörist yok edilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürülecektir. Aziz Türk Milletinin şanlı tarihinden nasibini almamış bu hainler milletimizin birliğini, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü asla bozamayacaklardır.” dedi.

gazi-(4).jpg
Törende ayrıca öğrenciler tarafından şiirler okudu. Fatma Ersoy Kahramanlık şirini okurken, Enez Yanlız ise Sakarya Türküsü şiirni okudu. Törenin ardından Cumhuriyet Meydanındaki tören programı sona ererken Bozüyük Belediye Başkanlığı tarafından protokol, şehit ve gazi ailelerine yemek verildi.

Bu haber toplam 2229 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.