GENÇ YAZARIN KİTABI YAYINLANDI

GENÇ YAZARIN KİTABI YAYINLANDI

Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Tarih Ana Bilim Dalı Öğrencisi Mehmet Can Çetin'in 'Nefs-i Karadona Nam-ı Diğer Bozüyük' isimli kitabı çıktı.Kitabında...

A+A-

Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Tarih Ana Bilim Dalı Öğrencisi Mehmet Can Çetin'in 'Nefs-i Karadona Nam-ı Diğer Bozüyük' isimli kitabı çıktı.

Kitabında Bozüyük'ün tarihini, Bozüyük'teki cami ve türbeleri, mezar taşları ve kitabeleri ele aldığını ifade eden genç yazar Çetin: 'Bu eseri lisans bitirme tezi olarak hazırlamıştık. Daha sonra detaylı araştırmalar neticesinde kitaplaştırma kararı aldık. Çalışma kapsamında ilçemizde bulunan 48 köyü gezerek bilgi edindik. Bozüyük ahalisiyle sözlü tarih çalışmaları yaptık. Daha önce yayınlanmayan Bozüyük'teki Osmanlıca mezar taşları ve kitabeleri gün ışığına çıkardık.

Bu eserin meydana gelmesinde Bozüyüklü hemşehrilerimize ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarih bölümü hocalarıma çok teşekkür ediyorum. ' dedi. 

Mehmet Can Çetin'in eseri 'Nefs-i Karadona Nam-ı Diğer Bozüyük' isimli kitabı Bozüyük Can Kitabevi'nden temin edilebilir. 

dsc_0265.jpg

Bu haber toplam 3503 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.