GÜREŞ FESTİVALİ NEFES KESTİ

GÜREŞ FESTİVALİ NEFES KESTİ

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Karakucak Güreş Festivali er meydanıa inen yiğitlerin muhteşem güreş gösterileriyle sona...

A+A-

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Karakucak Güreş Festivali er meydanıa inen yiğitlerin muhteşem güreş gösterileriyle sona erdi. Dünyaca ünlü milli güreşçilerin katıldığı festival vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Ülke çapında ses getiren 1. Karakucak Güreş Festivali Bozüyük'lülere atalarını hatırlatmakla birlikte milli duyguların yeniden yaşanmasına da vesile oldu.

dsc_0071.jpg
Türkiye Karakucak Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanan festivalde kıran kıran bir mücadele yaşandı.Toplam üç kategoride düzenlenen müsabakalarda ilk olarak minik güreşçiler hünerlerini gösterdi. Daha sonra yıldızlar kategorisi ile devam eden festival büyüklerin gösterileri ile ve sonrasında düzenlenen ödül töreni ile tamamlandı.
Kapalıspor salonunun önündeki çim sahada düzenlenen 1. Karakucak Güreş Festivali saat 11.00 minik ve yıldız güreşçilerin müsabakaları ile başlarken yetişkin ve milli sporcuların güreşleri ile saat 18.00’e kadar devam etti. Festival saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından Festivalin açılış konuşmaları yapıldı. İlk olarak konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Aziz milletimizin geleceğe daha güçlü adımlarla yürümesi için, çocuklarımızın sağlam bedenleri olması için Bozüyük Belediyesi olarak spora büyük bir önem verdiklerini söyledi. 

dsc_6014.jpg
“Biz kahraman ecdadımızın torunlarıyız”
Başkan Bakıcı konuşmasında, “İlklerin belediyesi olan Bozüyük Belediyesi olarak pek çok şeyi sizlerle birlikte, sizlerin değerli katılımları ile birlikte gerçekleştirdik. Bu günde bunlardan birini daha sizlerle birlikte yaşıyoruz. Böyle güzel ve anlamlı bir organizasyonda bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyor, sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Güreş bizim ata sporumuzdur. Bütün dünya da bilinen Türk gibi kuvvetli sözü atalarımızın tarih boyunca gösterdikleri kahramanlıkların yanı sıra dünyaca meşhur pehlivanlarımızın bir eseridir. Tarih boyunca Türk denilince akla zekâ, yiğitlik, cengâverlik, mertlik ve güreş gelir. Dünya Avrupa ve Olimpiyat şampiyonlarında en çok madalya kazandığımız spor olan güreş, Türk sporunun her zaman lokomotifi olmuştur. Ülkemizde karakucak ve yağlı güreş meydanları, dünyaca ünlü pehlivanlarımızın yetiştiği er meydanlarıdır. Uluslararası alanda dünya meydanlarında bayrağımızı spor adına ilk defa pehlivanlarımız dalgalandırdı. Bugünde yine uluslararası alanda olimpiyatlarda en fazla yüzümüzü güldüren spor dalı güreştir. Aziz milletimizin geleceğe daha güçlü adımlarla yürümesi için, çocuklarımızın sağlam bedenleri olması için Bozüyük Belediyesi olarak spora büyük bir önem veriyoruz. Her sene yaz ve kış spor okulları açıyoruz, yaklaşık 2 bin 500 çocuğumuza çeşitli spor dallarında eğitim veriyoruz. Bozüyük Belediyesi İdman Yurdu Spor Kulübü olarak 13 branşta 300 lisanslı sporcu sayısına ulaştık. Ve seneye, Bayan Voleybol Takımı 2. Liginde ilimizi temsil edecek. Burada Spora ve sporcuya önem vermemizin asıl nedeni; sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, genç, dinamik, yiğit delikanlılarımızı daha da güçlü hale getirmek, geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyebilmek için. Biz kahraman ecdadın torunlarıyız, her zaman dimdik durmalıyız. Çünkü memleketimize saldırılar hiç bitmiyor. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki geçen yıl 15 Temmuz da bir darbe girişimi vardı. Bu milletin irade merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisine kasettiler bombaladılar. Saygı değer Cumhurbaşkanımızı öldürmeye çalıştılar. Bunları lanetliyoruz. İşte bu tür saldırılara karşı uyanık olacağız, hep zinde ve dinamik olacağız. Bileğimizi kimse bükemeyecek” dedi.

dsc_0033-001.jpg
 “Milletler ancak tarihleri ile güçlü bağlar kurduğu ölçüde millet olabiliyor”
Güreş sporunun tarihi mirasımız olduğunu belirten Vali Büyükakın konuşmasında; " Milletler ancak tarihleri ile güçlü bağlar kurduğu ölçüde millet olabiliyor. Geçmişi ile köklü bağları olursa geleceğe uzanabiliyor. Güçlü ağaçların nasıl güçlü kökleri varsa güçlü milletlerin de güçlü kökleri oluyor. Bu kökler bizi tarihe bağlayan kökler. Ata sporumuz olan güreşte aynı şekilde bizi tarihi mirasımızla güçlü bir şekilde bağlayan bir spor dalı ve son derece önemli bir spor. Sayın Belediye Başkanımıza ata sporumuza vermiş olduğu bu katkıdan dolayı özellikle bir kez daha teşekkür ediyorum. Güreşlerimizin hayırlı olmasını diliyorum. Güreşçilerimize Rabbimizden güç kuvvet vermesini diliyorum. Bu alanda çok daha başarılı dereceler almalarını, Türk'ün gücünü dünyaya tanıtacak başarılı sporcular çıkmasını bu organizasyonun vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ediyorum" dedi.

dsc_0029-002.jpg
“Anadolu toprakları namerde geçit vermemiştir”
Vali Büyükakın'ın konuşmasının ardından Anadolu toprakları hiçbir zaman namerde de geçit vermedi diyen Milletvekili Halil Eldemir, "Böyle bir güzel organizasyonda sizlerle birlikte bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyim. Cenab-ı Allah'a şükürler olsun. Çok güzel bir coğrafyada, çok güzel bir ilçede böyle güzel bir organizasyonu geleneksel ata sporumuzu yaşatma adına hep birlikte bir aradayız. Anadolu toprakları er meydanıdır. Anadolu toprakları mert olan insanlara her zaman kucak açmıştır. Ama şu da unutulmamalıdır, Anadolu toprakları hiçbir zaman namerde de geçit vermemiştir. Kurtuluş savaşında geçit vermemiştir, Çanakkale Savaşında geçit vermemiştir, 15 Temmuzda da namerde geçit vermemiştir. İşte böyle önemli, böyle Dünya'nın en güzel coğrafyasında Anadolu da yaşarken ecdadımızdan devraldığımız bu emaneti gelecek nesillere aktarırken milli ve manevi değerlerimizden uzaklaşmadan bunu yapmamız gerekiyor. Eğer biz bu topraklarda kalıcıysak milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak bu işi başaracağız. İşte bizim milli değerlemizden bir tanesi de Ata sporumuz güreş, ben böyle bir noktada böyle bir tarih bilinci ile böyle bir milli hassasiyetle, milli şuurla bu organizasyonu düzenlediği için tüm Bozüyüklü hemşerilerim adına Belediye Başkanımız Sayın Fatih Bakıcı'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.

dsc_0025.jpg
“Güreşin Türk milletinin gönlünde ayrı bir yeri var”
Milletvekili Eldemir'den sonra konuşmasını yapan Kaymakam Hasan Yaman, Türk millerin gönlünde güreşin çok özel bir yere sahip olduğunu belirtti. Kaymakam Yaman konuşmasında; "Bu ilki sizlerle birlikte yaşamaktan duymuş olduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Güreş sporu Türk milletinin gönlünde özel bir yere sahip ata sporumuz. Güreş sporu, geleneğinden, göreneğinden kaynaklanan sorunları, kuralları ve teamüller ile adeta bir yaşam felsefesi. Güreş sporu; saygı, sevgi ilişkisi içerisinde, usta çırak ilişkisi çerçevesinde endamlı yaşamı esas alan bir spor dalımız. Ben bugün er meydanında güreşecek olan sporcularımıza başarılar dilerken, bu yoğun gününde zaman ayırarak festivalimize katılan başta Sayın Valimiz, Sayın Vekilimiz olmak üzere yine bu güreş festivalini düzenleyen Bozüyük Belediyesine ve Belediye Başkanı Sayın Fatih Bakıcı'ya ve çalışanlarına, İl İlçe Gençlik Spor Müdürlüklerimize ve Dünya ölçeğinde başarılar göstermiş Milli güreşçilerimize teşekkür ederim" dedi.

dsc_0098.jpg
Konuşmaların ardından Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen ünlü ve milli sporcular ile amatör güreşçiler er meydanında kıyasıya yarıştılar. Müsabakaların ardından ödül töernin gerçekleştirilmesiyle festival sona erdi. Festival ilk kez düzenlenmesine rağmen vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. 
Mücadeleleri, Vali Doç Dr. Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı M. Kemal Özgün, Milletvekili Halil Eldemir, Kaymakam Hasan Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, AK Parti Eski Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent, Güreş Ağası Mehmet Bayram, , AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, STK temsilcileri, Sakarya Gazetesi Sahibi Şadi Erdal ve Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, kalabalık bir halk kitlesi ve güreş severler takip etti.

grs-001.jpg

Bu haber toplam 2521 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.