HEM ÖĞRETİCİLERİ EĞİTİLİYOR

HEM ÖĞRETİCİLERİ EĞİTİLİYOR

Bozüyük Halk Eğitim Merkezinde mahalli hizmet içi eğitimi kapsamında "Oryantasyon Kursu" veriliyor. Eğitimler Bozüyük ve Söğüt Halk Eğitim Merkezlerinde...

A+A-

Bozüyük Halk Eğitim Merkezinde mahalli hizmet içi eğitimi kapsamında "Oryantasyon Kursu" veriliyor. Eğitimler Bozüyük ve Söğüt Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan 200 öğretmen ve usta öğreticiye toplam da 7 grup halinde gerçekleştiriliyor.
Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan ve yapacak olan öğretmenler, kadrolu usta öğretici, ücretli uzman ile usta öğreticilere yönelik verilen kurslarda kursiyerlerin mesleki tecrübelerine katkı sağlamak amaç ediniyor. Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Rıdvan Güner tarafından verilen kursların 5.’si sona erdi. 30 saat olarak düzenlenen kurs programında aktif öğretim stratejileri ve yöntemlerine ilaveten, katılımcının karşılıklı etkileşimine dayalı anlatım, soru-cevap, dramatik teknikler, görsel-işitsel sunumlar, rol oynama ve örnek uygulamalar, küçük grup çalışmaları vb. yöntem ve teknikler kullanılıyor. Eğitimler sonunda başarılarını ölçmek adına 50 soruluk sınava tabi tutulan kursiyerlere 45 ve üzeri not aldıklarında başarılı sayılarak eğitim sonunda kurs belgeleri veriliyor. Halk Eğitim Merkezlerinde daha etkili ve verimli eğitim verilebilmesi için MEB ile birlikte gerçekleştirilen bu eğitim programının eğitimciler adına çok faydalı olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin de bilinçli eğiticiler tarafından ders almalarının kendilerine hem bilgi aktarımı konusunda katkı sağlaması hem de daha fazla kitleye hitap edebilmelerini kolaylaştırması düşünülüyor.

img-20170920-wa0002-(1).jpg


Bu haber toplam 1895 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.