HİJYEN EĞİTİMİ KURSU TAMAMLANDI

HİJYEN EĞİTİMİ KURSU TAMAMLANDI

 Pazaryeri’nde Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan hijyen eğitimi kursu tamamlandı. 8 saatlik kursun eğitmenliği Levent Üstün tarafından yapıldı.Açılan...

A+A-

 

Pazaryeri’nde Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan hijyen eğitimi kursu tamamlandı. 8 saatlik kursun eğitmenliği Levent Üstün tarafından yapıldı.

Açılan kursta gıda ve su sektöründeki bulaşıcı hastalıklar, bulaşma yolları, enfeksiyon zinciri ve sık görülen hastalıklar; ağız yolu, temas ve hava yolu ile bulaşan hastalıklarda koruyucu yaklaşımlar; çalışanlara ve işyeri sahiplerine yönelik yasal durum konuları anlatıldı.

Kurs ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “05.07.2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Hijyen Eğitimi Yönetmeliğine” göre bazı işyerleri, gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzeme alanında faaliyet gösteren işletmelerde çalışanların hijyen eğitimini almaları gerekmektedir. Bu bağlamda Halk Eğitim Merkezimize yapılan başvurular nezdinde hijyen eğitimi kursu açılmış olup başarıyla tamamlanmıştır. Kursa katılarak hijyen eğitimi kursunu bitiren 16 kişi, kurs bitirme sertifikası almaya hak kazandı” denildi.

Yapılan işyeri denetimlerinde hijyen eğitimi sertifikası olmayanlara 250 TL ile 1000 TL arasında ceza kesildiği belirtildi.

hijyen-ft.-(2).jpg

Bu haber toplam 1825 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.