İCRA SERVİSİ KAPANIYOR

İCRA SERVİSİ KAPANIYOR

Binlerce icra dosyasının takibi için vatandaşlara Bilecik SGK’nın yolu gösteriliyorBozüyük Sosyal Güvenlik Merkezinde hizmet veren icra servisinin 01...

A+A-

Binlerce icra dosyasının takibi için vatandaşlara Bilecik SGK’nın yolu gösteriliyor

Bozüyük Sosyal Güvenlik Merkezinde hizmet veren icra servisinin 01 Aralık 2017 tarihinden itibaren kapatılacağı öğrenildi. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar açılırken ‘hizmeti vatandaşın ayağına getiriyoruz diyenler bugüne kadar verdikleri hizmetin fazlasını geri almaya hazırlanıyorlar’ diyerek bu uygulamaya tepki gösterdiler.

Vatandaşlar, “2010 yılı Ocak ayında gösterişli bir açılış töreniyle hizmete giren Sosyal Güvenlik Merkezi işveren ve sigortalı yoğunluğu oldukça fazla olan sanayi şehrimize başlangıçta güzel hizmetler vermeye başladı. Sosyal Güvenlik Merkezinin Bozüyük’te açılmış olması ilçe halkı tarafından büyük bir sevinçle karşılanmıştı. Merkez sayesinde ilçe halkının SGK’daki işlemleri için Bilecik’e gitmesi önlenmişti. Ancak gelinen süreçte zamanla servislerin çoğunda personel yetersizliği yaşanırken tayin olup giden personellerin yerine yenilerinin ataması yapılmadı. Sonrasında daha evvel burada yapılmakta olan emeklilik işlemleri servisi kapatılmak zorunda kaldı. Servis kapandığından emeklilik talepleri alınan vatandaşların başvuruları kurum aracılığıyla Bilecik SGK’ya ulaştırılmaya başlandı. Şimdi de kişisel uygulamalar yüzünden yeterli personeli olmasına rağmen icra servisi kapatılmaya çalışılıyor. Binlerce icra dosyasının takibi için vatandaşlara Bilecik SGK’nın yolu gösteriliyor. Zaten ekonomik açıdan zor günler yaşadığı için icraya düşmüş mükelleflere ek bir külfet daha yüklenmeye çalışılıyor. Dün emeklilik, bugün icra servisi derken acaba yarın hangi servis kapatılacak diye düşünmeye başladık. Daha önceden ilçemizdeki bu kurumda karşılanan hizmetler artık karşılanamıyor, personel eksikliği çözülemiyor ve servisler bir bir kapatılmaya çalışılıyorsa bu kurumu açık tutmanın da bir anlamı yok. İlçe halkı için büyük bir nimet olan ve hizmetleriyle işimizi kolaylaştıran Bozüyük Sosyal Güvenlik Merkezi’nin içi ve işlevselliğinin boşaltılmaya çalışılmasını anlayamıyoruz. Bu memleket bu kadar sahipsiz olamaz. Bu konuda ilgilileri göreve davet ediyor ve bu yanlış uygulamadan biran evvel dönülmesini istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

23897005_10155729586516832_785655977_o.jpg

Bu haber toplam 5337 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum