İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

Bozüyük’te İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan tören, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk...

A+A-

Bozüyük’te İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan tören, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Arif Nihat Asya Ortaokulunda devam etti. Arif Nihat Asya Ortaokulunda düzenlenen programda havanın aşırı sıcak olması nedeniyle protokolün yer aldığı tente gölgelikler öğrencilerle paylaşıldı.

21686299_1479986338721978_4063306051419484547_n-(1).jpg

Buradaki programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Okul Müdürü Hüseyin Aydın tarafından yapıldı. Aydın konuşmasında, ”Başöğretmen Atatürk'ün; ‘Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım; Ulu önderimizin bize yüklediği gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır.

ilkogretim-haftasi-(11).jpg
Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler; Ülkemiz, okuyabilmek uğruna yirmi kilometreyi çıplak ayakla yürüyen öğrencilerden, bir sınıfta doksan, bir sırada birlikte oturan beş öğrenciden, bilgisayarın ancak adının bilindiği günlerden bu güne geldi. Siz sevgili öğrencilerden tek isteğimiz, çok çalışmanız asla yılgınlığa düşmemenizdir. Unutmayınız ki öğretmenleriniz ve velileriniz zorlandığınız her konuda her zaman size destek olacaklardır. Metristepe Ortaokulunun devamı olarak 2016 yılında yeni binasına taşınan okulumuz Arif Nihat Asya adını almıştır.  Okulumuz her anlamda, her zaman başarılı bir okuldur.  2017 TEOG sınavında da ilimizde ön sıralarda yerini almıştır. Okulumuz öğretmen kadrosu, fiziki yapısı, donanım alt yapısı olarak öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilen bir kurumdur. Kurum olarak bu özel günde sizleri misafir etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Okulumuzun bu duruma gelmesinde emeği olan Kaymakam’ımız Sayın Hasan Yaman ve bizlerden maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve ihtiyaçlarımıza imkânları çerçevesinde destek olan Belediye Başkanımız Sayın Fatih Bakıcı’ya huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik tarafından bir konuşma yapıldı. Halis Çelik konuşmasında, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu. Halis Çelik, “Okul, çocuklarımızın geleceklerini şekillendirmeleri adına hayati adımların atıldığı, tatlı hayallerin kurulduğu ve kararların alındığı bir dönemdir. Biz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları olarak yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın bu dönemlerini en iyi, en güvenli, en başarılı şekilde geçirmeleri için çaba harcıyoruz.

Değerli öğretmen arkadaşlarım, biliyoruz ki bir ülke için yapılacak en önemli yatırım insan kaynağına özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır. Zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, hedefi daima yükselmek olan toplumlar, asla göz ardı etmezler. Çocuklarımıza kaliteli eğitim imkânları sağladığımız sürece dünya sahnesinde söz sahibi olacak ve değer göreceğiz. ‘Dünyaya yeniden gelsem, yine öğretmen olurdum’ diyecek kadar mesleğini seven sizler; ilginiz, bilginiz, sevginiz. Yüreğiniz engin denizler kadar şefkat dolu, kucağınız ummanlar kadar geniş. Her sözünüz öğrencilerimiz için bir ziyafet sofrası. Bu yönünüzle en büyük eserin mimarısınız. Ünlü düşünür dizelerinde ‘Dünyada her şeye değer biçilebilir, ama öğretmenin eserine değer biçilemez’ dedirten gerçek de bu olsa gerek. sentetik-saha-acildi-arif-nihat-asya-15.jpgBıkmadan, bıktırmadan, ümitsizliğe düşmeden, sorumluluk bilinciyle görevinizi en iyi şekilde yapmanın gururunu yaşıyorsunuz. Bu kutlu yolda ümit ışığınızın hiç sönmemesini diliyorum. Yarınlarımızın güvencesi olan öğrencilerimiz, güç ve enerjisini siz fedakâr öğretmenlerimizden almıştır ve almaya devam edecektir. Bu emeğinizin karşılığı hiçbir maddi değerle ölçülemez. Unutmayınız ki, verdiğiniz kutlu emeğin ve göz nurunun bedeli, ülkemizin ve insanlığın geleceğidir.
Onurlu bir mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimiz, çocuklarımızı ve gençlerimizi ilgi ve kabiliyetlerine göre yetiştirerek onların üreten, düşünen, sorgulayan bireyler olarak hayata atılmaları için büyük bir görev üstlendiler. Sizlere tevdi edilen ülkemizin geleceği küçücük yavrularımızı bu kutlu vatan toprağına âşık, değerlerine sahip, kardeşlik anlayışını deruhte etmiş, bilgili ve kültürlü bir insan olarak yetiştirmek ancak sizlerin gayreti, sabrı, fedakârlığı ve sevgisi ile mümkün olabilecektir. Bu temennilerle sizlere başarılar diliyorum.
Değerli Veliler, bugün bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın sizler için çok değerli olduğunu, onlar için çok büyük fedakârlık yaptığınızı biliyoruz. Evlatlarınıza, asil bir milletin ferdi olarak gurur duymayı; vatanını başarılarıyla yüceltmeyi; büyük düşünmeyi öğretmek için çalıştığımızı biliniz. Sizler, eğitim sistemimiz içerisinde, hedeflerimize ulaşmamız noktasında en önemli paydaşlarımızdansınız. Sizlerden gerekli katkıyı almadan tam olarak başarılı olmamız mümkün değildir. Bizlere emanet ettiğiniz yavrularınızı hayata beraberce hazırlayacağız. Bunun için her zaman iletişim halinde olmamız, kesintisiz bir diyalog ortamı oluşturmamız gerekmektedir. İnanıyoruz ki en iyiye ve güzele ancak bu şekilde ulaşabiliriz. Bizlere olan çok kıymetli desteklerinizi artırarak devam ettirmenizi diliyorum.
Sevgili Öğrenciler, sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Bizim, bütün gayretimiz sizlerin yetişmesi, sizlerin iyi birer birey olabilmesi içindir. Önümüzdeki yüzyılın bilim adamları, yöneticileri, öğretmenleri, hekimleri sizler olacaksınız.  Bu yüzden çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli başka bir deyişle çağı yakalamalısınız. Öğretmenler olarak bizde, bize düşen görevleri yapmaya hazırız. Medeniyet köklerinden beslenerek, okuyan, araştıran, sorgulayan, ülkesini, bayrağını, ecdadını seven birer insan olarak yetişmeniz en büyük amacımızdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma, okul aile birliklerinin değerli yöneticilerine, öğrencilerime ve ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunuyor, İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının hayırlı, uğurlu ve başarılı geçmesini temenni ediyorum. Ayrıca ilçemizdeki eğitim öğretim sürecinin sağlıklı huzurlu, güvenli ve başarılı olmasında katkısı olan Sayın Kaymakamımıza, maddi ve manevi destekleriyle daima yanımızda olan Sayın Belediye Başkanımıza ve tüm paydaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyor. Hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okunarak dans ve folklor gösterileri sahnelendi.

sentetik-saha-acildi-arif-nihat-asya-14.jpg

Bu haber toplam 2601 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.