İMAR BARIŞI'NDA YALAN BEYANA AF YOK!

İMAR BARIŞI'NDA YALAN BEYANA AF YOK!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak, imar barışında yalan beyanda bulunanlara yönelik ağır yaptırımlarda bulunulacağını açıkladı.Müdür...

A+A-

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak, imar barışında yalan beyanda bulunanlara yönelik ağır yaptırımlarda bulunulacağını açıkladı.
Müdür Budak, yaptığı yazılı açıklamada, İmar Barışı’nın 2017 yılının 31 Aralık tarihinden önce yapılan ruhsatsız, ruhsat ve eklerine aykırı yapıları kapsadığını anımsatarak, “Bu nedenle bu tarihten sonra yapıldığı halde Yapı Kayıt Belgesi almış binalar ile uygun olmadığı halde Yapı Kayıt Belgesi alınan binalar tespit edilerek çeşitli yaptırımlar uygulanacaktır” ifadelerini kullandı.
Konuyla ilgili kurulacak komisyonun tüm başvuruları inceleyeceğine vurgu yapan Müdür Budak, yapının yıkımından suç duyurusuna kadar birçok ağır yaptırımın uygulanacağını bildirdi. Budak, yaptırımlarla ilgili şunları kaydetti:“Uygun olmayan binalar için alınan Yapı Kayıt Belgesi iptal edilerek ruhsatsız durumdaki binalar yıktırılacak ve İmar Barışı başvurularında yalan beyanda bulunanların yatırdığı yapı kayıt bedeli bütçeye irat kaydedildiği için geri verilmeyecektir.
Uygun olmayan binalar için yapı kayıt belgesinin düzenlendiğinin tespit edilmesi durumunda, belge iptal edilecek ve yalan beyan veren başvuru sahibi hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.” 

 


Bu haber toplam 1948 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum