İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ KUTLANDI

İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ KUTLANDI

Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya: ' İstiklal Marşı, ifade ettiği derin anlamlar ve şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer milli marşlardan üstün bir konumdadır.'

A+A-

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Bozüyük Arif Nihat Asya Ortaokulu tarafından program düzenlendi.
İstiklal Marşımızın şairi, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anmak ayrıca 2019 yılı 'Milletin Sesi Mehmet Akif' ortak temasını işlemek ve 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 98. yıldönümünü kutlamak amacıyla düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

istikal-(7).jpg
Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya yaptı. Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, İstiklal Marşı'nı anlamak ve anlatmak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz gerektiğini ifade etti. Müdür Çetinkaya, atalarımızın canları pahasına koruduğu bu aziz vatanı bizlere emanet ettiğini ifade ederek sürdürdüğü konuşmasında şunları dile getirdi: 'Almış olduğumuz bu emaneti her ne pahasına olursa olsun korumak boynumuzun borcudur. Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan ve bilimin rehberliğinde kendini geliştiren bir nesil ancak bu yüksek idealin sorumluluğunu taşıyabilir. İstiklal Marşı, ifade ettiği derin anlamlar ve şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer milli marşlardan üstün bir konumdadır. Onun bu üstünlüğü yüreği vatan ve istiklal sevgisiyle dopdolu bir şairin milletin ruhunda makes bulan derin ızdırabın tercümanı olmasından ileri gelir. İstiklal Marşı milli mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtır. Onun bu başarısındaki en önemli unsur Mehmet Akif'in şahsiyeti ve Milli Mücadele yıllarındaki konumudur. Mehmet Akif şiir ve yazılarının yanı sıra meydanlarda halkı Milli Mücadeleye destek vermeye çağırmıştır.' dedi. Bizlerin geçmişin mirasını ve geleceğin emanetini taşıdığımızı kaydeden Müdür Çetinkaya: 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk şanlı ceddimiz, şehit dedelerimiz bize bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizlerde gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şekilde taşımalıyız. Omuzlarımızda geleceğin sorumluluğu vardır.' dedi.

istikal-(43).jpg
Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya'nın konuşmasının ardından İstiklal Marşına adlı şiir okundu. Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan video gösterisiyle süren programda ayrıca öğrenciler tarafından oratoryo gerçekleştirildi. 'Kabul edildi İstiklal Marşı şiirinin okunmasıyla devam eden programda yurdumuzun çeşitli illerinden İstiklal Marşımızı okuyan öğrencilerin videosu izlenildi. Öğrencilerin seslendirdiği 'Ben Anadolu'yum Biz Türkiye'yiz' adlı çalışmanın sunulmasının ardından programın sonunda çeşitli dallarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
Programa Kaymakam Hasan Yaman, Başsavcı Mahmut Bıçakcı, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Emniyet Müdürü Hakkı Güner, askeri erkan, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. 

istikal-(133).jpg

Bu haber toplam 1537 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.