KAPALI PAZAR YERİNİN HAFRİYAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

KAPALI PAZAR YERİNİN HAFRİYAT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bozüyük’te geçtiğimiz Mart ayında yapım ihalesi tamamlanan Kapalı Pazar yerinde ihale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte hafriyat çalışmaları başladı....

A+A-

Bozüyük’te geçtiğimiz Mart ayında yapım ihalesi tamamlanan Kapalı Pazar yerinde ihale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte hafriyat çalışmaları başladı. Çalışma yapılacak alanın etrafının çevrelenmesi ile başlayan çalışmalar hızlı bir şekilde hafriyat ve zemin iyileştirme çalışmaları ile birlikte start aldı.   ALVE İnşaat firması tarafından yapımı üstlenilen Bozüyük Belediyesi Kapalı Pazar yeri inşaatının yılsonuna kadar tamamlanarak pazar esnafının hizmetine sunulması hedefleniyor.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, 2014 yılının son günü 31 Aralık tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle talihsiz bir şekilde çöken kapalı pazar yerinin yeniden ilçeye kazandırılması için ayrı bir çaba sarf ederek süreci bizzat kendisi yakından takip etmişti. Ayrıca pazaryeri ile ilgili olarak sık sık pazarcı esnafıyla bir araya gelerek onları mağdur etmemek ve doğru tespitler yapmak adına onlarla istişarelerde bulundu. Pazaryerinin hafriyat çalışmalarına başlanması pazarcı esnafı ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Başkan Bakıcı’nın en önemli projelerinden biri olacak olan kapalı pazar yeri, tamamlanarak faaliyete geçmesiyle birlikte her mevsim ilçemiz halkına hava koşullarından etkilenmeksizin hizmet verecek.

Yeni Mahalle Şenkal Caddesi üzerinde eski kapalı pazarın bulunduğu alana yapılacak pazaryeri 14 bin 250 metrekare alan üzerine kurulacak. Kapalı alan içerisinde 1 adet dükkân alanı 31 metrekare olan 30 adet dükkân ve kiralanabilir alan bulunacak. Ayrıca Kapalı Pazar yerinin tuhafiye bölümünün 679 kişilik, sebze- meyve bölümünün de 859 kişilik olacağı, erkek ve bayan mescit, zabıta odası ve tuvaletler de bulunacağı kaydedildi.

unnamed-(3)-025.jpg

Bu haber toplam 3094 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.