'KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HAYATA GEÇİRİYORUZ'

'KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HAYATA GEÇİRİYORUZ'

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Çarşı Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi. Çarşı Mahalle’de düzenlenen iftar yemeğinde...

A+A-

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Çarşı Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgi verdi. 

Çarşı Mahalle’de düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Başkan Bakıcı şunları ifade etti: “Bizler hizmet adamlarıyız. Olması gerektiği gibi memleketimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Çarşı Mahallemizde 4 yıldır uğraştığımız bir kentsel dönüşüm projesi var. 1997 yılından itibaren yapılaşmanın olmadığı ve akabinde diğer sokaklarında maalesef ki gelişemediği mahallemizde revizyona, bir imar planına ihtiyacımız vardı. Devletin bürokrasisi ister istemez gerçekten çok ağır çalışıyor. 4 yıl süren bu süreç, geçtiğimiz aylarda tamamlandı.

İlk etap olarak ana yol kıyısı ve hemen üstündeki blok olmak üzere yaklaşık olarak 20 ailemizle birlikte ilk görüşmeleri yaparak kendilerine vaat ettiğimiz miktar civarında inşaat yapılabilmesiyle ilgili bir teklif sunduk. Bu teklifi belirli bir kısmı kabul etmedi, çoğunluğu kabul etti. Bir mahallemizin gelişmesini istiyorsak, ilk başta yollarının çok rahat olması, diğer tarafta o mahalleyi güçlendirecek okul projesinin mahallenin ortasına gelmesi gerekiyor. Bizde ilk olarak yollarımızı genişlettik. Akabinde Cumhuriyet Ortaokulu’nu şu andaki Göçmen Camimizin üst tarafındaki yere alıyoruz. Okul geldiği zaman muhakkak ki mahallenin etrafı daha da güzelleşecek. Diğer mahallelerde uyguladığımız yeşil alanlarımızı  mahallenin orta kısmına yakın bir yere, Ana yol kısımları 9 kat, arka caddelerimiz 6 kat olmak üzere büyük bir revizyon çalışması yaparak başlı başına bir projeyi şu anda hayata geçirdik. Burada oturan tüm vatandaşlarımızın şunu bilmesi gerekiyor; sizler mülk sahibi olarak kendiniz müteahhitlerle anlaşma yapabilirsiniz. Ama sizlerin sıkıntıya girmemesi açısından belediyemizin imzası olması gerekiyor” dedi. 

Ardından Çarşı Mahalle’ye yapılacak yeni kapalı spor salonu, eski kiremit fabrikasının olduğu yerin konut alanı yapılması ve hemzemin geçitin kaldırılması ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Bakıcı “Bir çok alanda projelerimizi yapıyoruz ama benim için en mutlu edici olay sizlerle beraber olabilmektir. Çünkü bizler gelip geçiciyiz ve vermiş olduğumuz sözlerin arkasında durmaya çalışıyoruz. Bizler sözünü yerine getiren kişiler olarak siyaset yapıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 2426 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.