MUZAFFER TEKELİOĞLU

MUZAFFER TEKELİOĞLU

KUDÜS MÜSLÜMANLARIN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR

A+A-

 

ABD Başkanı Trump, "Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ediyorum. Tel Aviv'deki büyükelçiliğimizin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatını verdim" 

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirve Dönem Başkanı ve Türkiye Cumhurbaşkanı sıfatıyla dünya kamuoyuna çağrıda bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:

"ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı, sadece BM kararlarına değil, Kudüs'ün asırlara sari kadim karakterine de aykırıdır. Dolayısıyla bu adım, uluslararası hukukla birlikte, tarihi ve sosyal gerçeklerin hiçe sayılması anlamına gelmektedir. İsrail'in Kudüs'ü ilhak kararı, bu çerçevede yaptığı tüm işlemler ve uygulamalar nasıl hiçbir zaman kabul görmemişse, bu açıklama da aynı şekilde gerek vicdan gerek hukuk gerek tarih önünde hükümsüzdür. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin Cumhurbaşkanı sıfatıyla, ABD'yi bölgede kaosu tetikleyecek bu adımdan vazgeçmeye, İsrail'i de barışa ve huzura katkı sağlayacak politikalar izlemeye davet ediyoruz."

Erdoğan, "Kudüs'te, Filistin'in BM kararlarıyla defalarca tasdik olunmuş haklarını yok sayan her adım, farklı dinlere mensup insanların bir arada yaşama idealine vurulmuş çok ağır bir darbedir. Bölgedeki huzur ve güvenliğin şartı olarak gördüğümüz 1967 sınırlarında, başkenti Kudüs olan, egemen ve bağımsız Filistin devleti talebinden vazgeçilebilmesi asla mümkün değildir."

Yüce Allah tarafından, etrafıyla birlikte kutsal kılınan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu kutlu şehir. Yeryüzünün en eski ikinci ve en mukaddes üçüncü mescidinin mekanı. Semavi dinlerin, semalara uzanan nebilerin, bağrında dinlenen velilerin beldesi…Her karış toprağında, nice peygamberlerin hatırasını ve izlerini taşıyan kutsal belde Kudüs.

Hz. Musa ve Hz. Harun İsrailoğullarıyla Mısır’dan çıkıp Kızıldenizi geçince Yüce Allah Kudüs’e gitmelerini emretti.  Hz. Musa ve Hz. Harun Kahire’den Kudüs’e hicret etmişti.Hz. Musa mezarının Mescid-i Aksa’ya yakın olması için niyazda bulunmuş ve duası kabul olunarak Mescid-i Aksa yakınlarında vefat etmişti.

Ayrıca Hz. Peygamber’in, Mescid-i Haram’dan çevresi mübarek kılınan Mescid-i Aksa’ya gece götürülmesi şeklinde gerçekleşen İsra ve ardından mir’ac mucizelerinde Mescid-i Aksa’ya gitmiş olması Müslümanlar için önemini artırmıştır.

Herkes bilmelidir ki Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs içine gerekirse yaparız. Canımızı bile vermekten çekinmeyiz. Bu böyle biline…

Bu yazı toplam 4303 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.