KURBAN BAYRAMI'NDA NELERE DİKKAT EDECEĞİZ?

KURBAN BAYRAMI'NDA NELERE DİKKAT EDECEĞİZ?

Bilecik Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olabilecek faaliyetlere...

A+A-

Bilecik Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olabilecek faaliyetlere karşı toplum ve çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi için alınması gereken önlemlerle ilgili bilgilendirme yapıldı. 
Valilikten yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi: 'Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olabilecek faaliyetlere karşı toplum ve çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi için gerekli önlemleri alalım ve duyarlı olalım.
19 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "2018 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ"de yer alan kurallar yeniden hatırlatalım.
Buna göre, kurbanlık hayvanlar, belediyelerden çalışma izni almış kesimhane ile Kurban Hizmetleri Komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde Kasaplık Belgesi veya Kesim Elemanı Yetiştirme ve Geliştirme Kurslarından alınmış "Kurs Bitirme Belgesi" olanlar tarafından, köylerde ve belirlenmiş kesim yeri bulunmayan diğer yerlerde ise kendi bahçelerinde usulüne uygun ve çevreye zarar vermeyecek şekilde ehil kişilerce kesilebilecek.
Kurban kesim yerlerinden kaynaklanacak atık suların doğrudan alıcı ortama verilmesinin engellenmesi, kurban kesiminden kaynaklanan işkembe ve hayvan dışkıları gibi atıkların belediyelerce uygun şekilde toplanmasının sağlanması, diğer benzeri atıkların sızdırmaz, dayanıklı yüksek yoğunluklu polietilen siyah torbalara, torba hacminin üçte ikisini geçmeyecek şekilde konulması ve gerektiğinde ikincisi kullanarak, ağzı iyice kapatılıp, belediye temizlik ekiplerine teslim edilmesi sağlanmalıdır.
Kurban kesim yerlerindeki kan ve diğer atıkların herhangi bir çevre kirliliğine sebep olmaması için gerekli önlemler alınmalıdır.
Vatandaşlarımızdan kurban satış ve kesim yerlerinden kaynaklanan ve çevre kirliliğine neden olabilecek olumsuzluklara mahal verilmemesini park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde kurban kesmemeleri, bu tür faaliyetlerde bulunanlarla, kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 232 lira ceza kesileceği, kurban kesim yerlerinde, yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere 58 bin 351 lira ceza kesileceğinin bilinmesini istiyoruz. Bayramımız Kutlu Olsun.' dedi. 

 


Bu haber toplam 1812 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.