KURTULUŞUN 96. YILINDA BÜYÜK COŞKU

KURTULUŞUN 96. YILINDA BÜYÜK COŞKU

Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeni ile düzenlenen Usta&Çırak konseri yoğun ilgi gördü. Konser alanını hınca...

A+A-

Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeni ile düzenlenen Usta&Çırak konseri yoğun ilgi gördü. Konser alanını hınca hınç dolduran Bozüyüklüler gece boyunca sevilen sanatçılara eşlik ederek gönüllerince eğlendi. Konserin sonunda yapılan havai fişek gösterisi tüm izleyenleri büyüledi. Cengiz Kurtoğlu ve Hakan Altun’un unutulmaz aşk şarkılarının damga vurduğu gecede 4 Eylül kurtuluş günü dünyaya gelen Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın doğum günü binlerce Bozüyüklü ile birlikte sahnede pasta kesilerek kutlandı.

4-eylul-hakan-altun-cengiz-kurtoglu-konseri-8.jpg
Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü nedeni ile gün boyu devam eden çeşitli etkinlikler Yeşilkent Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Parkı Amfi Tiyatro’da düzenlenen konser programı ile devam etti. Arabeskin kral ve prensi olan Cengiz Kurtoğlu ve Hakan Altun’un sahne aldığı Usta&Çırak konserine binlerce Bozüyüklü katılarak kurtuluşu büyük bir coşkuyla kutladılar.

4-eylul-hakan-altun-cengiz-kurtoglu-konseri-11-(1).jpg

Bozüyük'ün tanıtım videosunun gösterimi ile başlayan konser programında vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, kurtuluşun 96. yıl dönümünü kutlayarak, şehitlerimizi rahmet ve minnet, gazilerimizi de şükranla andı. Başkan Bakıcı konuşmasının devamında “Göreve geldiğimizden beri biz Bozüyük en iyisine layık dedik. Olması gerektiği gibi de hizmetlerimizi her mahalleye götürmeye çalışıyoruz. Ve yine şunu söylüyoruz ki birlik beraberlik içerisinde olmazsa olmazımız Bozüyük gerçekten bizim kendi sevdamız. O yüzden bu zamana kadar yapmış olduğumuz tüm icraatlar bundan sonrada yapacaklarımızın teminatı olacaktır. Ama bizim için asıl önemli olması gereken konu tarihimizi, ecdadımızı gerçekten yakından tanımamız gerekiyor. Kurtuluş savaşında gerçekten büyük bir mücadeleye sahne olan ve savaşların yapıldığı bu topraklarda 2 tane şehitliğimiz bulunmaktadır. Biri İntikamtepe Şehitliğimiz bir tanesi de Akpınar Şehitliğimiz. Ve biz tüm Türkiye’nin ilgisini çekebilecek yaklaşık olarak 25 milyon TL’lik bir projeyi şu anda eski Kültür Bakanımız Nabi Avcı’nın onay vermesi ile ilçemizden gelen geçen herkesin uğrak noktası haline gelecek bir şehitlik hazırlıyoruz.

4-eylul-hakan-altun-cengiz-kurtoglu-konseri-5-(1).jpg

Bu topraklarda kendi ecdadımız 1600’e yakın şehit verdi. Ve Kurtuluş Savaşının düzenli ordusunun ilk zaferi de burada kazanıldı. Ve bizler bu topraklarda büyüyen, yetişen kişiler olarak da kendi ecdadımıza sahip çıkmamız gerekmektedir. O yüzden ben özellikle genç kardeşlerimizden şunu istiyorum. Tarihimizi muhakkak iyi öğrenelim. Çünkü o tarih bize her zaman yol gösterecektir” dedi.
Konuşmasının devamında yeni projelerine de değinen Başkan Bakıcı “ Bozüyük'ümüzün şu anda olmazsa olmazı hal meydanı projemiz var. Tüm çalışmalarımız tamamlandı. Ekiplerimiz projeyi incelediler. 20 milyon liraya yakın bir bütçeyle tamamlanacak bu projemizde tamamen bir AVM tarzında, bir  katı birçok gencin bizden talep ettiği alış veriş merkezi, üst katında eğlence merkezi, bowling salonları ve sinema salonları ile beraber tüm vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak.

4-eylul-hakan-altun-cengiz-kurtoglu-konseri-21.jpg

Bizim sevdamız Bozüyük, çünkü bu sevda ile o projelerimize güzellik katmaya çalışıyoruz” dedi. Konuşmasının son bölümünde bu güne kadar Bozüyük’te görev yapan tüm belediye başkanlarına teşekkür eden Başkan Bakıcı “Bizlerin bu güne gelmesinde büyük emekleri olan başta babalarımız ve annelerimizdir. O yüzden kendi babalarımıza ve annelerimize muhakkak saygıda kusur etmememiz gerektiğini burada yinelemem gerekiyor. Kurtuluşumuzun hiçbir zaman gönüllerde bir kıvılcım kadar sönmemesi, her zaman kor gibi yanarak devam etmesi ve bunu sürdürecek nesilleri hep beraber yetiştirmek temennisi ile sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” diyerek kurtuluş etkinliklerine ve konsere katılan herkese teşekkür etti.

4-eylul-hakan-altun-cengiz-kurtoglu-konseri-3.jpg
Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından sırasıyla Cengiz Kurtoğlu ve Hakan Altun sahne alarak sevilen ve unutulmaz aşk şarkılarını Bozüyüklüler için seslendirdi. Programın son bölümünde de düet tapan ikili, Bozüyüklülerin gönlünde taht kurdu. Konser programının bitiminde sahneye gelen AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, sevilen sanatçı Cengiz Kurtoğlu’na günün anısına Bozüyük’ün simgesi Metristepe Anıtı tablosu takdim ederek tüm izleyenlere güzel bir gece yaşattıkları için her iki sanatçıya da teşekkür etti. Milletvekili Yağcı “Bozüyük’ümüzün kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlu olsun. Başta yüce önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyoruz. Cenab-ı Haktan bizleri huzur içerisinde, birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde özgürce daha nice yıllarda mutluluk içerisinde yaşamayı nasip etsin diyorum. Bu akşam bu güzel organizasyonu düzenleyen çok değerli Belediye Başkanı kardeşimi kutluyorum ve bu eşsiz geceyi yaşatan çok değerli büyük üstadlar, sanatçılarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha iyiye daha güzele” dedi. Ardından Başkan Bakıcı’da sevilen sanatçı Hakan Altun’a Metristepe Anıtı tablosu takdim ederek kendilerini Bozüyük’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve katılımları nedeni ile teşekkür etti.

4-eylul-hakan-altun-cengiz-kurtoglu-konseri-46.jpg
Konser sırasında Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’yı izlediği yerde görmeye çalışan sevilen sanatçı Hakan Altun, Başkan Bakıcı’nın amfi tiyatronun sıralarında vatandaşlarla birlikte oturduğunu öğrenince “Biz genelde belediye organizasyonlarında belediye başkanlarını protokole ayrılmış bölümlerde görmeye alışkınız. Başkanım ama siz buradan bu şekilde vatandaşların arasında daha güzel görünüyorsunuz. Bu ayrıma gitmediğiniz için ve bu hassasiyetiniz için teşekkür ederim” dedi.
Hediye takdiminin ardından Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın doğum günü olması nedeni ile sahneye gelen pasta kesilerek konsere katılan binlerce Bozüyüklü ile birlikte Başkan Bakıcı’nın doğum günü kutlandı. Programın sonunda yapılan muhteşem havai fişek gösterisi tüm coşkuyu arttırırken kurtuluş konseri unutulmaz bir gece olarak hafızalara kazındı.
 Programa binlerce Bozüyüklünün yanı sıra Kaymakam Hasan Yaman, Bilecik AK Parti Milletvekili Selim Yağcı, Garnizon Komutanı Yzb. Murat Günhan, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Emniyet Müdürü Hakkı Güner ve Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli eşleri ile birlikte katıldı.

41096978_1847174748669800_1733008639532204032_n.jpg

Bu haber toplam 2117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.