KUWAİT CAMİ'NİN TEMELİ ATILDI

KUWAİT CAMİ'NİN TEMELİ ATILDI

Bozüyük Belediyesi tarafından kamulaştırması tamamlanan ve  Kuveytli İş Adamı Ebu Salem tarafından inşa edilecek Kuwait Camii'nin temeli yapılan...

A+A-

Bozüyük Belediyesi tarafından kamulaştırması tamamlanan ve  Kuveytli İş Adamı Ebu Salem tarafından inşa edilecek Kuwait Camii'nin temeli yapılan tören ile atıldı. 

Kasımpaşa Mahallesindeki vatandaşlar tarafından gelen talepler sonucunda Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, tarafından kamulaştırılan araziye Kuveytli İş Adamı Ebu Salem tarafından yaptırılacak olan Kuveyt Camimizin temeli gerçekleştirilen tören ile atıldı. 700 kişilik erkeklere, 210 kişilikte bayanlara hizmet verecek şekilde tasarlanan cami muhteşem mimarisi ile göz dolduracak.  Kasımpaşa Mahallemiz Kanal Boyu Mevkiindeki cami ihtiyacına kayıtsız kalmayan Başkan Bakıcı'nın girişimleri sonucunda temeli atılan cami özellikle mahalle sakinleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. 

Yapılan törende konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; " Bu mübarek günde Kasımpaşa Mahallemize kazandıracağımız, hayırsever iş adamı Kuveytli Ebu Salim tarafından inşaa edilecek olan “Kuwait Camii” mizin hep birlikte dualar eşliğinde, temelini atmak üzere bir araya geldik. 

Biz göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde giden bir yönetim olarak “Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik” diyoruz. Bozüyük’e olan sevgimiz ve hizmet aşkımız ile hayata geçirdiğimiz projelerle, şimdiye kadar yapılamayanları yaparak tabiri caizse güzel ilçemizi şahlandırdık. İlçemizin geçmiş yönetimlerden gelen pek çok sorununa el atarak çözüm getirirken yine pek çok ihtiyacını da projelerimizle giderdik. Mahallelerimiz bizim göz bebeklerimiz. O yüzden mahallelerimize ayrı bir önem veriyoruz. Gerek alt yapı, gerekse üst yapı olmak üzere her alanda gerçekleştirdiğimiz proje ve yatırımlarımızla ‘Güçlü Gelecek, Güçlü Bozüyük’ için çalışıyoruz.

Kasımpaşa Mahallemizde de irili ufaklı pek çok proje hayata geçirdik. Otogar, Metristepe Kültür Merkezi, Cemalettin köklü parkı, Osmangazi Parkı, Sevgi YoluNikah Salonu, 3 Adet Klimalı Durak, Kasımpaşa Mahallesi Sağlıklı Yaşam Merkezi, Kasımpaşa Sentetik Sahası ve Tenis Kortu, Güçlenen ve Gelişen Bozüyük’ümüzde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda her alanda yatırımlarımız devam ediyor.

Yüce rabbim Tevbe süresinin 18. Ayetinde “Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler. İşte hidayet üzere oldukları umulanlar bunlardır” diyor. Bu gün de inşallah mahallemizin talebi doğrultusunda yeni bir Camii kazandırmak amacı ile bir araya geldik. Çevre yolunun hemen kenarında ve ilçemizden geçen herkesin görebileceği konumda olan gördüğünüz 2700 metrekarelik parselleri 95 bin tl gibi bir bedelle kamulaştırdık. Buradaki ibadet alanına hayırsever iş adamı Ebu Salim tarafından inşaa edilecek olan “Kuwait Camii” ile ilgili olarak gerekli protokollerimizi de imzaladık. Camimizin temelini atmak ise bu gün nasip oldu.

“Kuwait Camii”miz;  2 minareli olarak projelendirilen camimiz, 710 kişinin ibadet edebileceği, 485 metrekare taban alanı olan bodrum ve ana kattan oluşan camimizde 251 metrekare kadınlar mahfili bulunmaktadır.

Gasilhane,  asansör, çocuk oyun odası, 13 kişinin aynı anda abdest alabileceği abdesthaneler, yoldan geçen misafirlere hitap edecek 17 metrekare çay ocağı olacak şekilde inşa edilecek. Rabbim inşallah kazasız belasız bir şekilde camimizi tamamlayarak hizmete sunmayı da nasip etsin. Camimiz  mahallemize, ilçemize hayırlı, uğurlu olsun." dedi. 

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın ardından konuşan Milletvekili Halil Eldemir; 'Bozüyük Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı, Kasımpaşa Mahallemiz'deki cami talebine  kayıtsız kalmayarak, vatandaşlarımızın bu isteğini yerine getirmede çok önemli bir adım atmıştır. Bu vesile ile kamulaştırılması tamamlanan caminin inşaat işlerini üstlenen hayırsever iş adamı Ebu Salem beyefendiye teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmasının sonunda Milletvekili Halil Eldemir iş adamı Ebu Salem'e arapça teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından okunan dua ve kesilen kurbanın ile birlikte Kuwait Camii'nin temeli atıldı. Gerçekleştirilen temel atma törenine, Bilecik AK Parti Milletvekili Halil  Eldemir, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bilecik AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Bozüyük AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna,İş Adamı Ebu Salem, Mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

kuwait-cami-bozuyuk.jpg

Bu haber toplam 3705 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum