MAHALLE BASKISI ETKİLİ OLDU

MAHALLE BASKISI ETKİLİ OLDU

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Türkiye genelinde 51.4 oranında ‘Evet’ oyunun çıkmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini ancak ilçede...

A+A-

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Türkiye genelinde 51.4 oranında ‘Evet’ oyunun çıkmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini ancak ilçede ‘Evet’ oyu çıkaramamaları dolayısıyla içlerinin buruk olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle alakalı İlçede MHP’den yeterli desteği alamadıklarını vurgulayan Başkan Bakıcı, kendilerinin de mutlaka eksikliklerinin olduğunu ve bu sonuçlardan gerekli dersi çıkaracakları kaydetti.

Başkan Bakıcı ilçe geneliyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin referandum ile ilgili teşkilatlara gönderdiği talimatın ilçede yeterli düzeyde karşılık bulmadığını gördük. Biz bu anlamda Bozüyük’te MHP’den yeterli desteği alamadık. MHP’li vatandaşlarımız mahalle baskısı nedeniyle özgür iradelerini tam anlamıyla sandığa yansıtamadılar. Evet demeye korkanlar mahalle baskısından dolayı evet diyemediler. MHP’li vatandaşlarımızın çoğunluğu hayır yönünde oy kullandı. Bunun yanında azda olsa evet diyen MHP'li hemşerilerimiz de oldu. Ben kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bizim eksikliğimiz var mı? Tabi ki vardır. Bizde bu konuda üzerimize düşen payı alacağız. Bozüyük’ten ‘Evet’ çıkması için yoğun bir çaba harcadık ama olmadı. Gönül isterdi ki ilçemizdeki Evet- Hayır oy oranlarında ülke genelini yakalayabilelim. Ancak çıkan sonuç ne olursa olsun başımızın tacıdır. Milletimizin verdiği karar, en güzel karardır. Vatandaşlık görevini yerine getirip sandığa giden tüm hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ülke geneliyle ilgili olarak da sonuçları değerlendiren Başkan Bakıcı, ülkemizin geleceğine her türlü tuzağın kurulmasına aracı olan koalisyon hastalığının Allah’ın izniyle milletimizin feraseti ve dirayeti ile Türk siyasetinden silindiğini söyledi. Başkan Bakıcı, “Milletimiz, yarınlarımız için 15 Temmuz dirilişini 16 Nisan yükselişi ile şahlandırdı. Bu referandum ile ülkemizin geleceğine her türlü tuzağın kurulmasına aracı olan koalisyon hastalığı, Allah’ın izniyle milletimizin feraseti ve dirayeti ile Türk siyasetinden silinmiştir.

Anayasa değişikliği halk oylaması sonuçlarının Türk milletine hayırlar getirmesini dileyen Başkan Bakıcı, referanduma yüksek düzeyde bir katılım olmasının Türk milletinin geleceğine sahip çıktığının önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Aziz Türk milletinin tarihi bir karar verdiğini vurgulayan Başkan Bakıcı, sandığa gidip vatandaşlık görevini yerine getiren, “evet” veya “hayır” diyen herkese teşekkür etti. Bu referandum ile Türkiye’nin çok önemli bir demokrasi sınavı verdiğini vurgulayan Başkan Bakıcı, “Bu sonuçla ülkemiz yeni bir başlangıca yelken açmıştır. Ülkemizin önündeki sıkıntıları, engelleri, kaldıracak yeni sistem ile birlikte inşallah istikrarın hâkim olup kalkınmanın giderek artacağı bir döneme giriyoruz. Milletimiz, yarınlarımız için 15 Temmuz dirilişini 16 Nisan yükselişi ile şahlandırdı. Kardeşliğimizi birlik ve bütünlüğümüzü sağlayacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bugünden daha iyi olacağız. Yeni Anayasa, sistemdeki tıkanıklıkları ortadan kaldırarak demokrasimizin standartlarını yükseltecek, milli birliğimizin ve ekonomimizin daha da güçlenmesini, Türkiye’nin uzun vadeli stratejik hedeflerine ulaşmasını sağlayacak. Türkiye’nin yakın siyasi tarihine baktığımızda, ilerleme ve kalkınmanın, siyasi istikrarın sağlandığı dönemlerde gerçekleştiği görülmekte. Türkiye, ancak güçlü bir ekonomi ile ayakta kalabilir. Yeni Anayasa kalıcı bir güven ve istikrar ortamını tesis edecektir. Büyük Türkiye’yi, çocuklarımızın geleceğini 80 milyon hep beraber sağduyu ile inşa etmek üzere çalışmalıyız. Türkiye’nin kaybedecek vakti yok. Sandık geride kaldı, artık aydınlık geleceğimiz için durmadan, yorulmadan çalışma günüdür” dedi.

Bu haber toplam 5932 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum