MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

 Bozüyük’te İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından program düzenlendi. Bozüyük...

A+A-

 

Bozüyük’te İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından program düzenlendi. Bozüyük Belediyesi Kültür Müdürlüğünün gayretleriyle ilçenin farklı kesimlerinden öğrenci ve vatandaşların katılımıyla  tarihimizden kesitler sunarak Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın da yer aldığı İstiklal Marşı klibi büyük beğeni topladı.  
Metristepe Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından okul müdürü Ahmet Kara tarafından günün anlam ve önemine binayen konuşma yapıldı. Ahmet Kara konuşmasında, "Milli mücadelenin destansı bir ifadesi olan İstiklal Marşı “Korkma!” hitabından sonra ilerleyen dizelerde yeni bir hitapla idraklerimize seslenir. “Arkadaş yurdumu alçaklara uğratma sakın” vatanının korunması, bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyen; bu topraklar altında kefensiz olarak yatan şehit dedelerini unutmayan vefalı gençliğin eliyle olacaktı. Malazgirt’ten Dumlupınar’a hep bu gençliğin görmüştü bu topraklar. Atalarımızın büyük fedakârlıklarla canları pahasına koruduğu bu aziz vatan bizlere emanettir. 

unnamed-(3)-009.jpg
Almış olduğumuz bu emaneti her ne pahasına olursa olsun korumak boynumuzun borcudur. Unutmayınız ki omuzlarımızda geleceğin sorumluluğu vardır. Bizden sonra gelecek nesillere güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak, geçmişin mirasını geleceğe taşımak için çok çalışmalıyız. Çünkü hainler hiçbir zaman boş durmayacak, emellerine ulaşmak için her daim fırsat kollayacaktır. Bunu yakın tarihimizde de gördük. 
İstiklal Marşı yüreği vatan ve istiklal sevgisiyle dopdolu, maddi karşılık beklemeyen bir şairin milletin ruhunda karşılık bulan derin ızdırabın tercümanı olmasından ortaya çıkmıştır. İstiklal Marşı milli mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtır. Mehmet Akif o karanlık günlerimizde milli mücadelenin başarılı olması için Anadolu2nun çeşitli bölgelerinde çalışmalar yapmış, kalemiyle ve ilmiyle yer yer ümitsizliğe düşen insanımıza istiklal aşkını ve kazanma enerjisini aşılamaya çalışmıştır. 
Mehmet Akif “O şiir bir daha yazılamaz, onu kimse yazamaz. Onu bende yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O, artık benim değildir. O milletin malıdır” diyerek bu durumu ifade etmiş ve İstiklal Marşını safahatına almamıştır. Yine İstiklal şairimizin “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye dua etmesi o günlerin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın bir göstergesidir” dedi. 
Konuşmanın ardından Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan slayt gösterisi izlendi. Şiir dinletileri ve öğrenciler tarafından sahnelenen oratoryonun ardından protokol mensupları, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi.
Programa, Kaymakam Hasan Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, TSO Başkanı Buğra Levent, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

unnamed-(4)-010.jpg

Bu haber toplam 2363 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.