'MERMER ATIKLARI DEĞERLENDİRİLECEK'

'MERMER ATIKLARI DEĞERLENDİRİLECEK'

Vali Tahir Büyükakın, Bilecik’in önemli gelir kaynaklarından biri olan mermercilik sektörü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve TÜBİTAK çalışmalarını...

A+A-

Vali Tahir Büyükakın, Bilecik’in önemli gelir kaynaklarından biri olan mermercilik sektörü ile Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve TÜBİTAK çalışmalarını birleştirerek mermer üretimine katma değer sağlayacak çalışmalara destek vermeyi sürdürüyor.
Bu bağlamda; 'Mermer Atıkları' konulu toplantıya başkanlık eden Vali Büyükakın,"Bilecik'te mermer atıkları değerlendirilecek" dedi.
Mermer atıklarının başka sektörlerde kullanılması için yapılacak çalışmalara büyük önem veren Vali Büyükakın, konunun sektörde hizmet veren firma temsilcilerine aktarılması için düzenlenen “Mermer Attıkları” toplantısına başkanlık etti. 

3-345.jpg
 Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Büyükakın’ın yanı sıra Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Bilecik Mermerciler Derneği Başkanı Turgut Özen ile sektör temsilcileri katıldı.
AKADEMİ SANAYİİ İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ
Vali Büyükakın, yaptığı konuşmada şöyle konuştu: 
“Yenilikçilik, ürün geliştirme, malzeme ve teknolojiye dayalı çalışmalar sabır ve emek gerektirir. Masa başında ürün geliştirilmez. İşbirliği içinde çalışmak şart. Birlikte mesai harcamak, problemi birlikte kavrayıp çözüm üretmek önemli. Yenilik tek başına anlamlı ve yeterli değil. TÜBİTAK’ın çalışmasını dinledim. Uzmanlıkları ve işletmecilik kapsamında oldukça başarılı bir çalışma. O nedenle sonuçlarını heyecanla bekliyorum. Araştırma geliştirme bölümündeki arkadaşlarımız ve üretimdeki işletmelerimiz ortak bir dil geliştirmeyi isteyecek ve başaracaklar. İnanırsanız, sabrederseniz güzel sonuçlar alacağız. Çalışmaları önemseyin ve benimseyin. TÜBİTAK ve üniversitemiz bu konuda oldukça konuya hakimler. İşletmelerimizden de bu konuya özen göstermelerini rica ediyorum. Bu süreç eminim güzel sonuçlar doğuracak.”  
Toplantı BEBKA, TÜBİTAK ve akademisyenlerin yaptığı sunumlar sonrasında soru cevap bölümü ile sona erdi.

1-453-(1).jpg


Bu haber toplam 2002 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.