‘MİLLİ BİRLİKTELİK’

‘MİLLİ BİRLİKTELİK’

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programları Cuma günü başlamıştı. Bilecik Valiliği tarafından Cuma namazı sonrası tüm il genelinde şehitlerimiz...

A+A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü programları Cuma günü başlamıştı. Bilecik Valiliği tarafından Cuma namazı sonrası tüm il genelinde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okunarak başlayan programlar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda devam etti. 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi ve Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fak. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Bezci'nin "Türkiye'de Darbelerin Anatomisi ve 15 Temmuz" konulu konferans ile devam etti. 

Konferans sonrasında Kıbrıs Gazilerine madalya töreni düzenlendi. Törende Vali Bilal Şentürk , millet olma iradesinin güçlü oluşunun, devlete olan sadakati ne zaman tehlikeler büyüdüyse o tehlikeye yakışır, o tehlikeyi bertaraf edecek dirayette ve güçte tepkisini, tavrını ortaya koyarak bu tehlikeleri savuşturduğunu ve bertaraf ettiğini ifade etti.

AKŞAM NÖBETE DEVAM

Bugün yapılacak olan program kapsamında da şehitlik ziyareti, Şerifpaşa Camii'nde Mevlid-i Şerif okutulması ve sonrasında Cumhuriyet Meydanında çeşitli etkinliklerle beraber gece nöbeti başlayacak.

Cumhuriyet Meydanındaki etkinliklerin içeriğinde de Halk Ozanları Neşet İçöz ve Kazım Kaya konseri, yürüyüş, Küre Mehteran Takımı konseri, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında başarı elde eden çocuklara ödül töreni, Karate ve Taekwondo gösterileri, gazeteci yazar Tuğrul Selmanoğlu'nun konuşması, protokol konuşmaları ve 15 Temmuz belgeseli yer alacak. Sela, Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla da nöbet başlayacak.

Bu haber toplam 1900 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.