MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Bozüyük'te 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle tören düzenlendi.Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende ilk olarak Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Terle...

A+A-

Bozüyük'te 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle tören düzenlendi.
Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende ilk olarak Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Terle tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Terle tarafından bir konuşma yapıldı.

dsc_8072-(1).jpg

Dernek Başkanı Mustafa Terle, konuşmasında, “Bu güzide kuruma 19 Ekim Muhtarlar Günü olmasını ilan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Gazi Meclisimizde grubu bulunan tüm siyasi partilerimize teşekkür ediyor,  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'a Bozüyük'ten selam ve sevgilerimi göndermek istiyorum. Muhtarlık müessesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikardır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikardır. Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

dsc_8090-(1).jpg
Devletin, vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki belki ilk kapısı olan muhtarlarımıza ilişkin, özellikle son yıllarda ortaya konulan yeni yaklaşımın doğal bir neticesi olarak, yerel yönetimden gelen bir liderin önderliğinde ülkemizin 2002'den sonra geçirmeye başladığı büyük değişimin içinde muhtarlarımızın yer almaması, elbette ki düşünülemezdi. Sadece özlük haklarının ve sosyal statülerinin iyileştirilmesi bir yana, görevlerini ifa ederken verimliliklerinin de arttırılması, devletin ilgili birimleriyle olan ilişkilerinin daha etkin ve hızlı hale getirilmesi hedeflenmiş ve gerekli adımlar süratle atılmıştır.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bünyesinde Muhtarlarımızla ilgili Muhtarlar Daire Başkanlığımız da bulunmaktadır. Belediye bünyesinde mahalle müdürlükleri kurulmuştur.
Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip raporlanmasını sağlayabileceği bir sistemin geliştirilmesine duyulan gereksinim neticesinde muhtarlarımın bu ihtiyaçlarını karşılamak üzere Muhtar Bilgi Sistemi geliştirilmiştir.

dsc_8079-(1).jpg
Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en önemli gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.
Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da, son dönemde yapılan iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir.

dsc_8115-(1).jpg
Aynı önemi ve duyarlılığı Belediye Başkanımız Sayın Fatih Bakıcı da göstermiş pek çok il ve ilçelerden önce Bozüyük Belediyemizde Muhtarlıklar Müdürlüğü kurularak yaklaşık olarak 3 yıldır hizmet vermektedir. Bozüyük'te halkın taleplerini ve isteklerini daha iyi dinleyebilmek ve çözüm üretmedeki süreci en hızlı şekilde yerine getirmek amacıyla kurulan Muhtarlıklar Müdürlüğü hem bizlerin hem de vatandaşların işlerini kolaylaştırarak hızlandırmıştır. Ben bu konuda Sayın Belediye Başkanımıza sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Bu düşüncelerle ilimizde görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın "Muhtarlar Gününü" kutluyor, bu önemli günün halkımıza ve görevlerini fedakârca yürüten tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Ardından Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli tarafından mahalle muhtarlarına günün anısına osmanlı arması hediye edildi.
Cumhuriyet meydanındaki törenin ardından Kaymakam Hasan Yaman ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı makamlarında ziyaret edildi. Sonrasında Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından muhtarlara öğlen yemeği verildi. Yemek sonrasında Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Terle tarafından protokol mensuplarına kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür edilirken 30 yılı aşkın süredir görev yapan muhtarlara günün anısına plaket verildi.

dsc_8143-(1).jpg

Bu haber toplam 2177 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.