MURATDERE MUHTARI TEŞEKKÜR ETTİ

MURATDERE MUHTARI TEŞEKKÜR ETTİ

Muratdere Köyü Muhtarı İsmail Kurt, köylerine yapılması planlanan bakır madeni ocağının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca iptal edilmesinin ardından,...

A+A-

Muratdere Köyü Muhtarı İsmail Kurt, köylerine yapılması planlanan bakır madeni ocağının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca iptal edilmesinin ardından, Bakanlığın bu yönde karar almasında emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti. 

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının ikinci birleşiminde kararla ilgili açıklamalarda bulunan Muhtar Kurt, “Köyümüze ve hepimize hayırlı olsun” dedi. 

muratdere-nuhtari-tesekkur-etti2.jpg

Bozüyük’ün Muratdere Köyü’ne yapılması planlanan bakır madeni ocağı projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca iptal edildi. Başta Muratdereliler olmak üzere Bilecik kamuoyunu sevindiren haber AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık tarafından duyuruldu.

Muratdere Köyü Muhtarı İsmail Kurt ise Muratdere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Barış Kahraman ile birlikte İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantılarının ikinci birleşimine katıldı. Muhtar Kurt, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Bakanlığın bakır madeni ocağına izin vermemesinde emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti. 

İsmail Kurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğiniz gibi Muratdere Köyü’ne maden ocağı ve tesisi açılmak istenmişti. Bununla ilgili ÇED olumlu karar vermiş olup, bizlere ve ilgili kurumlara bildirilmişti. Bu süreç içerisinde bizler ve ilgili kurumlar itirazlarımızı bakanlığımıza bildirmiş ve kararlarını bekliyorduk. Geçtiğimiz Cuma günü akşamı AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir beni bizzat telefonla arayarak ÇED kararının Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca olumsuz bulunduğunu söyledi. Köyümüze ve hepimize hayırlı olsun.

muratdere-nuhtari-tesekkur-etti3.jpg

Bu konuda bizlere yardımcı olan ve desteklerini esirgemeyen ve konuyu başından sonuna takip eden milletvekillerimize, valimize, il genel meclis üyelerimize, belediye başkanlarımıza, basın mensuplarımıza, köylülerimize tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 2340 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.