MV. TÜZÜN, EYT’Yİ MECLİSE TAŞIDI

MV. TÜZÜN, EYT’Yİ MECLİSE TAŞIDI

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) sorunu ile ilgili meclis genel kurulunda söz aldı.Milletvekili Yaşar Tüzün, genel...

A+A-

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) sorunu ile ilgili meclis genel kurulunda söz aldı.

Milletvekili Yaşar Tüzün, genel kurulda yaptığı konuşmada, emeklilikte yaşa takılanların Türkiye’nin gerçek gündemi olduğuna vurgu yaptı. Muhalefet partilerinin konuyla ilgili teklif verdiklerini anımsatan Tüzün, “Gelin bunu en kısa zamanda gündeme getirelim, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüp yüce Meclisimize sevk edilsin, bu kanunu çıkartalım’ dedi.

Tüzün ayrıca EYT üzerinden AK Parti’ye yaptığı eleştiride ‘Emeklilikte yaşa gelince Avrupalı gibisiniz, maaşa gelince Afrikalı gibisiniz” ifadesini kullandı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, konuya ilişkin genel kurulda yaptığı konuşmada, şu hususlara dikkat çekti:

“Pazartesi günü yaklaşık on altı saat İçişleri Komisyonunda bu teklifi görüştük, değerlendirdik. Gerçekten, teklifin daha iyi olabilmesi için, toplumun yararına dönüşebilmesi için değişik önergelerimiz ve önerilerimiz oldu. Komisyon Başkanımızın da ve teklif sahibi milletvekili arkadaşlarımızın da hatırlayacağı üzere, bu teklif toplumun genel sorunlarını çözsün, temel sorunlarını çözsün anlayışıyla hareket ettik ama maalesef her zaman olduğu gibi, Genel Kurulda, Mecliste olduğu gibi Komisyonda da bizim önerilerimiz dikkate alınmadı.

Emeklilikte yaşa takılanlar Türkiye'nin tam gerçek gündemi. Bunun siyasi manipülasyon, siyasi parti tarafı yoktur. Bu arkadaşlarımız gerçekten mağdurdur. Prim ve gününü doldurmuşlardır, emeklilik hakkını elde etmişlerdir ama yaşı beklemektedirler.

Seçim döneminde 4 muhalefet partisinden arkadaşlar, partilerinin temsilcileri, sizler meydanlarda bu sözü verdiniz. "Vermedik." diyemezsiniz? Her tarafa geldiğinizde bütçeyi, parayı bulurken bu arkadaşlarımıza bütçe yetersizliğinden bahsetmeniz gerçekten bir kul hakkı yemeniz anlamına geliyor. Bu konuda kul hakkı yiyorsunuz. Bu, emeklilikte yaşa takılanlar artık emeklilikte AKP'ye takılanlar durumuna geldi. Gerçekten size takıldılar. Sizin bu pakete, bu, emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımıza biraz daha duyarlı davranıp biraz daha onların sorununu çözecek bir girişimde bulunursanız bizler Meclisteki diğer partilerle birlikte bu sorunu rahat bir şekilde çözmüş oluruz.

Bunun çözümünü bu yüce Meclis bulabilir, bunun anahtarı söz konusudur, dört muhalefet partisinin temsilcileri ve yetkilileri zaten bu teklifi verdiler; gelin bunu en kısa zamanda gündeme getirelim, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüp yüce Meclisimize sevk edilsin, bu kanunu çıkartalım” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2330 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.