ÖĞRENCİLERDEN HAYVAN BARINAĞINA ZİYARET

ÖĞRENCİLERDEN HAYVAN BARINAĞINA ZİYARET

Bozüyük Sınav Lisesi, Kumral Abdal Lisesi ve Bozüyük Anaokulu öğrencileri 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Bozüyük Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’nı...

A+A-

Bozüyük Sınav Lisesi, Kumral Abdal Lisesi ve Bozüyük Anaokulu öğrencileri 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Bozüyük Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’nı ziyaret etti.

17.jpg
Sokak hayvanlarının hayata tutunması ve yeni sahiplerini bulabilmesi için çalışmalara devam eden Bozüyük Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı, misafirlerini ağırladı. Barınağı büyük bir heyecan ve ilgi ile gezen öğrenciler, yavru köpek ve kedilere özel ilgi gösterdi. Uzman personel eşliğinde barınağı gezen öğrenciler, barınak hakkında bilgi alırken hasta ve yaralı sokak hayvanlarının nasıl tedavi edildiğini de öğrendiler. Öğrenciler Veteriner Hekim ile birlikte köpekleri muayene ederek kalp atışlarını dinlediler. Öğrencilere barınak hakkında bilgi veren Bozüyük Belediyesi Veteriner Hekimi Arzu Şensoy ÇETİNER; “hayvanlar bizim hayatımızın bir parçası olarak bazen en iyi dostumuz, arkadaşımız, bizi koruyan bir varlık ve bazen de dert arkadaşımız oluyor. Onlar kısacası hayatımızdan çıkaramayacağımız varlıklarımız” dedi.

920398.jpg

Ayrıca “Onlar bize emanet” sloganıyla sokak hayvanlarına kucak açtıklarını söyleyen Veteriner Hekim ÇETİNER “Çeşitli nedenlerle bakıma muhtaç sokak köpeklerinin bakım ve tedavilerini hayvan barınağımızda sürdürüyoruz. Onlardan ilgi ve sevgimizi eksik etmiyoruz. Geçici hayvan barınağında sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yanı sıra aşıları da yapıyoruz” dedi. Veteriner Hekim ÇETİNER, sokak hayvanlarının güvenliği ve korunmaları için öğrencilerin, kaza geçirmiş ya da yaralanmış bir sokak hayvanı gördüklerinde belediye ile irtibata geçmelerini isteyerek, bu hayvanların bakım ve tedavilerinin ücretsiz yapılacağını söyledi.
Ardından öğrenciler de, sokak hayvanlarının bakıma muhtaç olduğunu ve insanların ilgisine ve sevgisine ihtiyacı olduğunu belirterek, hayvanları koruma gününde tüm hayvanların korunmasını dilediler. Öğrenciler yanlarında getirdikleri mamaları yetkililere teslim ettikten sonra barınakta bulunan hayvanları severek onlarla eğlenceli dakikalar geçirdi. 

294850.jpg

Bu haber toplam 2453 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.