ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKULU TÖRENLER İLE KUTLANDI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ COŞKULU TÖRENLER İLE KUTLANDI

Bozüyük’te 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.Öğretmenler Günü kutlama programı ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü...

A+A-

Bozüyük’te 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Öğretmenler Günü kutlama programı ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, Metristepe Kültür Merkezi’nde devam etti. Buradaki programda ilk olarak sergi salonunda Şehit Öğretmenler için hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

24-kasim-ogretmenler-gunu-kutlamasi--3-(1).jpeg

Sergi açılışını yapan Kaymakam Hasan Yaman ve eşi Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bkm. Yzb. Murat Günhan, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya ve beraberindekiler sergiyi gezerek sergilenen eserleri inceledi. Daha sonra protokol üyeleri ve davetliler konferans salonuna geçti. Burada şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve hemen akabinde İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan kutlama programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya yaptı.

24-kasim-ogretmenler-gunu-kutlamasi--6.jpeg
Milli Eğitim Müdürü Çetinkaya konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin önemine değinerek “Eğitim bir sevgi ve şefkat mesleği. Öğrencilerine sevgi ile yaklaşmayan öğretmen soğuk demiri döven demirci gibidir. Soğuk demir ne kadar dövülürse dövülsün onu şekle sokmak mümkün değildir. Eğitimin insanı iyiden yana değiştirmesi gerekir. Bunun sağlanması ise eğitici konumunda olan insanların sadece sözleriyle değil tutum ve davranışlarıyla, karakter ve davranışlarıyla, öğrenciyi iyiye ve güzele kanalize etmeleri gerekir. Maddi ve manevi her şeyi topluma öğretmenler öğretmiştir. Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi, eğer Şeyh Edebali olmasaydı Osman Gazi Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerini acaba atabilir miydi? Yine Taptuk Emre, Yunus Emre için aynı şeyleri ifade etmektedir. Molla Gürani ve Akşemseddin olmasaydı çağ açıp kapatan Fatih Sultan Mehmet acaba Fatih olabilecek miydi? Toplumumuzu ayakta tutacak olan projeyi çizen mimar da bireylerin arasına ilim, irfan ile yoğrulmuş harcı koyarak birbirine saygılı kenetlenmiş bir toplumu oluşturacak ustalar da sizlersiniz. Başarının efendisi olmak isteyenler çalışmanın kölesi olmak zorundadır. Sizlerin bireysel başarıları toplumun genelini ve geleceğini ilgilendirmektedir. Ülkemizin ve milletimizin inşasında sizin göstermeniz gereken çaba ve yakalamanız gereken başarı çok daha fazla önem arz etmektedir. Bu nedenle sizlerin yükü herkesin yükünden çok daha kesif ve ağırdır” dedi.

24-kasim-ogretmenler-gunu-kutlamasi--7-(1).jpeg

Programda bir de ilçeye yeni kazandırılacak bir okulun da müjdesini veren Çetinkaya “Biliyorsunuz hem ilçemizin hem de ilimizin en büyük ilkokulu olan Necip Fazıl Kısakürek İlkokulumuzda hepinizin takdiri üzerine bir okul sorunumuz vardı, bina sorunumuz vardı. Sayın Kaymakamımızın önderliğinde istek ve talepleriyle Sayın Belediye Başkanımızın olurlarıyla hemen arkasındaki arsayı sayın Bekediye Baljanımız’ın Milli Eğitim Müdürlüğüne, Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisi ile inşallah en kısa zamanda buraya yeni bir ilkokulumuz hayata geçirilecek. Gayret ve çabaları için, her daim eğitimci kimliği ve devlet adamlığı ile bize yol gösteren Sayın Kaymakamımıza, her daim eğitimcinin yanında olan, bizim için lügatında ‘hayır’ kelimesi olmayan Sayın Belediye Başkanımıza şahsım ve meslektaşlarım adına, hepinizin huzurunda özellikle teşekkür etmek istiyorum” diyerek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

24-kasim-ogretmenler-gunu-kutlamasi--15.jpeg
Milli Eğitim Müdürü Çetinkaya’nın konuşmasının ardından emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. Programın devamında ise Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu ana sınıfı öğrencilerinin gösterileri ve öğrenci korosunun programı, Okulun öğretmenleri tarafından hazırlanan ‘Benim Adım Öğretmen’ adlı videonun gösterimi, 4/C sınıfının “Öğretmenim”  oratoryosu, 4/F sınıfının “Yorum Senin Öğretmenim” adlı şiir sunumu, okul öğrencilerinin tiyatro gösterisi ve ‘Ben Öğretmenim’ Oratoryosu yer aldı. Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Programa Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Murat Günhan, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, İl Genel Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Bu haber toplam 1937 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.