OKUYUCU MEKTUBU

OKUYUCU MEKTUBU

Belediyemiz personeli gece gündüz demeden çöpleri toplamak için çalışıyor. Ama adım attığımız her yerde bir çöp. Çünkü insanlarımız çöp konteynırları...

A+A-

Belediyemiz personeli gece gündüz demeden çöpleri toplamak için çalışıyor. Ama adım attığımız her yerde bir çöp. Çünkü insanlarımız çöp konteynırları yerine ellerine ne geçerse yere atıyor. Bu durum beni çok üzüyor. 
Gün geçtikçe insanlarımız bu durumu daha da abartıyor. İnsanlar çöp varilinin yanından geçerken bile yere çöp atıyor. Bu kadar aciz olunmamalı. Şöyle bir etrafa baktığımızda herkes arkasında bir iz bırakarak geziyor. Çok mu zor elindeki yiyecek kabını çöpe atmak. Cidden çok üzülüyorum bu duruma. 
Ülkemiz bunu haketmiyor. Sigarasını içen izmaritini, dondurmasını yiyen kabını olduğu yere bırakıyor. İnsanlarımız bu konuda çok bilinçsiz. Çöpü yere atmayı bir görev olarak benimsemişler adeta. Bilmiyorlar ki çöp yere atılmaz çöp kutusuna atılır. Neredeyse her 50 metrede bir çöp kutusu var ama o çöp kutuların ne işi yaradığını bilmeyen insanlarımız da var. 
Çöpleri yere atmak yetmezmiş gibi birde yolun ortasına afedersiniz tükürüyorlar. Biz ne zaman bu hale geldik? Çevreye en büyük zarar verende bizleriz, çevreyi en güzel hale getirecek olanlarda bizleriz. Birlik olmalıyız, ülkemizi güzel vatanımızı korumalıyız. Lütfen biraz daha duyarlı olalım. Bu tarz insanlara dur diyelim. 
Halkın çöp konusunda bilinçlenmeye ihtiyacı var. Gerekirse bir sosyal sorumluluk projesi hazırlansın. Herkes elindeki çöpü yere atmak yerine çöp kovası bulana kadar elinde tutmayı öğrense hiç bir sorunumuz kalmaz.

 


Bu haber toplam 1838 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum