ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Bozüyük’te İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı tüm bilgilendirme çalışmaları ve uyarılarına rağmen maalesef telefon dolandırıcılığının...

A+A-

Bozüyük’te İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı tüm bilgilendirme çalışmaları ve uyarılarına rağmen maalesef telefon dolandırıcılığının önüne geçilemiyor.

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz bir iki gün içerisinde kendisini polis olarak tanıtan ve türlü safsatalarla vatandaşı kandıran kişi veya kişiler 2 vatandaşımızı daha dolandırmayı başardı. Bazı dolandırıcılık olayları ise vatandaşların uyanıklığı ve durumun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine haber verilmesiyle teşebbüs aşamasında kaldı. Gerçekleşen dolandırıcılık olayında kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı vatandaşın evine kadar girmeyi başardı. Çeşitli yalanlarla vatandaşı kandırmayı başaran dolandırıcı, vatandaşın yüklü miktardaki yılların birikimini kendi elleriyle teslim etmesini sağladı. Yüklü miktardaki parayı alan dolandırıcı olay yerinden uzaklaştı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş polise başvurdu. Polis ekipleri dolandırıcının yakalanması noktasında çalışma başlattı. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri “Hiçbir kamu görevlisinin suçun aydınlatılması için banka ya da ATM’den üçüncü şahıslara havale yapılmasını veya elden para istemez. Sizi bir suçtan kurtarmak istediğini söyleyen şahısların para havale veya kontör para taleplerini dikkate almayınız. Bu talepler sizin iyi niyetinizi suiistimal etmek isteyen dolandırıcıların yöntemleridir. Bu tip taleplerle karşılaşıldığında herhangi bir havale veya gönderim yapmadan 155 polis imdat numarasını arayınız. Ya da en yakın polis merkezine başvurunuz” diyerek bir kez daha bu tarz dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardılar.      


Bu haber toplam 2415 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.