ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURULARI BAŞLADI

ÖZEL OKUL TEŞVİK BAŞVURULARI BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığınca, Özel Okullarda Öğrenim gören - görecek öğrenciler için verilecek “Eğitim ve Öğretim Desteği “ başvuruları başladı....

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığınca, Özel Okullarda Öğrenim gören - görecek öğrenciler için verilecek “Eğitim ve Öğretim Desteği “ başvuruları başladı. Başvurular 16 Ağustos – 6 Eylül tarihleri arasında alınacak.
Özel Okul Teşvik başvuruları öğrencilerin halen öğrenim gördükleri / kayıtlı oldukları Okul Müdürlüklerine yapılacak.
Teşvik almaya hak kazanan öğrencilerin listesi MEB internet sitesinden 7 Eylül tarihinde açıklanacak.
Özel Okulda kayıtlı olmayan teşvik kazanan öğrenciler 7 – 14 Eylül tarihleri arasında tercih işleminde bulunacaklar. 17 Eylül’de tercih sonuçları açıklanacak olup, öğrenciler 17 – 21 Eylül tarihleri arasında tercih ettikleri Özel Okullara nakil ve kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler.
Özel Bozüyük Sınav Lisesi Kurucu Müdürü Ömer Boğaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada; teşvik başvurusu ve kayıt sürecinin veliler tarafından iyi takip edilmesi gerektiğini, öncelikle başvuruların zamanında yapılmasını, tercih işlemleri sırasında ise ilimizdeki Özel Okulların Kadro – Fiziki Yapı – Eğitim Olanakları ve önceki yıllar başarı durumlarının iyi değerlendirilmesi, tercihlerin buna göre yapılmasını önerdi.
Bu yıl 75 bin yeni öğrenciye teşvik verileceğini açıklayan Boğaz bunun yirmi dört bininin Temel Liselere olduğunu ve en çok teşviğinde Temel Lise Öğrencilerine ayrıldığını açıkladı.
2017 – 2018 Öğretim Yılında Okul Öncesi Öğrencilerine 3290 TL, İlkokul ve Temel Liselere 3960 TL, Ortaokul ve diğer Liselere 4610 TL teşvik verilecek.

 


Bu haber toplam 2172 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.