PEYGAMBERİMİZİN AHLAKI ANLATILDI

PEYGAMBERİMİZİN AHLAKI ANLATILDI

Bozüyük İlçe Müftülüğü tarafından kutlu doğum haftası vesilesi ile Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezinde konferans düzenlendi.Diyanet...

A+A-

Bozüyük İlçe Müftülüğü tarafından kutlu doğum haftası vesilesi ile Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezinde konferans düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç’in konuşmacı olarak katıldığı program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Kaymakam Hasan Yaman tarafından bir konuşma yapıldı. Kaymakam Hasan Yaman, " Bozüyük müftülüğü tarafından düzenlenen bu güzel konferansta emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum, Bizler Peygamber Efendimizin anıldığı bu hayırlı günde onun güzel ahlakını ve onun yaşamını örnek almalıyız ve her zaman bu doğrultuda hareket etmeliyiz" dedi. Devamında Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç tarafından Peygamber efendimizin öğretilerini ve hadislerinden örnekler verilerek Peygamberimizin güzel ahlakı anlatıldı. Peygamberimizin güzel ahlakı etrafında huzur ve güven toplumu oluşturabilmenin şartlarından bahsedildi. İnsanlığın ve İslam coğrafyasının içerisinde bulunduğu güven bunalımından kesitler sunuldu. Ülkemizde geçen yıl ortaya çıkan darbe girişimi nedeniyle bireysel ve toplumsal anlamda dine güven algısının zedelendiği kaydedildi. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası konusunun “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlendiği belirtildi. Yaklaşık olarak bir saat süren konferansın ardından Kadir Dinç'e Kaymakam Hasan Yaman ve Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından plaket takdim edildi.

Düzenlenen konferansa Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, Bozüyük İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Bozüyük İlçe Müftüsü Selami Bağcı, İl Genel Meclisi Üyesi Nizamettin Çam, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, bazı kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

unnamed-(13)-001.jpg

Bu haber toplam 1848 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.