POYRAZ, KOLTUĞA OTURDU

POYRAZ, KOLTUĞA OTURDU

 Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği Genel Müdürü olan 22, 23 ve 24. dönem AK Parti Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, düzenlenen...

A+A-

 

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği Genel Müdürü olan 22, 23 ve 24. dönem AK Parti Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, düzenlenen törenle Ayhan Karayama’dan koltuğu devraldı.

Ankara Arı stüdyolarında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Fahrettin Poyraz, “Yapacak çok işimiz var, kabuğumuzu kıracağız, tarım kredi kooperatiflerini daha ileriye taşıyacağız” dedi.
Fahrettin Poyraz’ın genel müdürlük görevini devraldığı törene İl Başkanı Fikret Karabıyık, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Servet Yılmaz ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Serkan Yıldırım’da katıldı.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, devir teslim töreninde önemli mesajlar verirken, tarım kredi kooperatiflerinin ülkemiz için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Poyraz, eski genel müdür ve ekibine çalışmalarından ötürü teşekkür ederken birlikte görev yapacağı çalışma arkadaşlarına ayağının tozuyla ilk mesajları da vermeyi ihmal etmedi.

24991131_10155951294952250_2496596551127623709_n-(1).jpg

“Stratejik bir kurumdayız”

Poyraz devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Yeni bir süreç başladı. Sonuçta bazı şeyleri biz isteriz başı şeyler bizim irademiz dışında gelişir. Görevler tebliğ edilir bazen de alınır. Önemli olan niyeti halis tutup istikamet üzeri olabilmek ve o an neyi yapmamız gerekiyorsa onu yapma gayreti içerisinde olabilmektir. Evet burada hepimiz bürokrat olarak bu kurumda çalışan insanlar olarak bir görevimiz var. Bir iaşe meselemiz var ama eminim ki aynı zamanda bizim bu millete karşı bu ülkeye karşı da sorumluluklarımız var. Olaylara böyle bakmamız gerekiyor. Hele hele Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ve buna bağlı olan teşkilatları, şirketleri konuşuyorsak olayın bence mahiyeti çok daha fazla önem arz ediyor. Bunun farkında olmamız lazım eğer bugün Türkiye dimdik ayakta olacaksa güçlü olacaksa gıda güvenliği noktasında arz güvenliği noktasında da güçlü olmak zorunda, kendi kendine de yeterli olmak zorunda. Bunun alt yapısını hazırlamak zorunda, bu sistemi işletir vaziyette tutmak zorunda ve sadece kendisi için değil bölgesi için coğrafyası için ve mümkünse tüm dünya da ulaşabildiği her alanda bunu sağlamak zorundadır. Olaya böyle bakmamız lazım. Bugün burada saatlerce konuşacak değiliz ama kurumumuzun öneminin farkında olmamız gerekiyor.

tkk_8601-1.jpg

“Yapacak çok işimiz var”

Ben kurumdan haberdardım ama Türk toplumu ne kadar haberdar bunu da ayrıca incelememiz lazım. Tarım Kredi Kooperatifleri bu anlattığım çerçevede nasıl algılanıyor, öneminin kim ne kadar farkında bununda ayrıca karar vericiler, yöneticiler olarak masaya yatırılması lazım. Yapacak çok işimiz var. Arkadaşlar olmak veya olmamak üzerine gidiyoruz şuanda farkındasınız değil mi? Adı konmamış bir mücadele tırnak içinde savaş demek istemiyorum ama bir mücadele içerisindeyiz. Türkiye şuan da dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi olma yolunda ilerliyor. Eğer bu sınavları başarıyla geçebilirse ve bu mücadele sırasında tüm Tarım Kredi Kooperatifleri tüm teşkilatları ile birlikte üzerine düşeni görevi en iyi şekilde yapmalıdır. Ülkemizi seviyorsak ki seviyoruz, inanıyorsak ki inanıyoruz bu sorumlulukla bu davayı götürmemiz gerekiyor. Yapacak çok işimiz var bugüne kadar yapılanlar için teşekkür ediyoruz. Kurumda çalışan arkadaşlar olarak şunun farkında olun lütfen. Burası bir yönüyle  resmi kurum bir yönüyle kooperatifçilik anlamında bir sivil toplum kuruluşu öbür taraftan baktığımız zaman doğrudan veya dolaylı yaklaşık 5 milyon çiftçimize, gıda arzı noktasında da 80 milyon insana ulaşma kapasitesine sahip bir kurum. Önümüzde inanılmaz bir alan var, bu alanı birlikte işleyeceğiz. Zor mu evet zor ama birlikte çalışırsak hiç bir şey zor değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanımızın, Yönetim Kurulu Başkan ve üyesi arkadaşlarımızın desteği yanımızda bundan zerre kadar şüphemiz yok. Üzerimizde şu anda bir beklenti var bu benim şahsımdan da kaynaklanıyor kurumdan da kaynaklanıyor. Bu beklentiyi de çalışmalarımızla hayata geçirmemiz gerekiyor. Türkiye eğer 2023 hedeflerine ulaşacaksa Türkiye eğer 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacaksa Tarım Kredi Kooperatifleri de bu süreçte üzerine düşeni yapacak ve inşallah şimdikinin bir kaç katı büyüklüğüne ulaşacak. Çünkü tarımı gittikçe sanayileştirecek şekilde yapmamız gerekiyor. Hem de vatandaşa ulaşma anlamında ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Rahatlığımız, birazda çalışan personelimizin tecrübesinden dolayı buna inanıyoruz.

tkk5.jpg

“Bu memleket için kendini feda edecek adamlara ihtiyacımız var”

Önce birey olarak kendimizin sonra kurum olarak kurumumuzun kıymetini bilmemiz lazım. Biz dışarıdan göründüğü gibi öyle tecrübesiz, acemilerden oluşmuyoruz. Türkiye'nin en tecrübeli birikimli kadroları burada ne yapacağız her birlikte bunu işleyeceğiz. İnanırsak Allah'ın izni ile bu işi başaracağız. Kapımız her zaman açık bir sıkıntı gördüğünüzde kurum çalışanları olarak raporlamanız yeterli. İşimize bakacağız şu şunu demiş bu bunu demiş değil. 'Sayın Genel Müdürüm, Sayın Yönetim Kurulu Başkanım şunu yapmamız lazım sistemde şöyle bir aksaklık var' kim bilir bunu siz bilirsiniz, öneriniz var uçuk kaçık fikirleriniz var kapımız her zaman açık, olaması da lazım. Bu memleket için kendini feda edecek adamlara ihtiyacımız var. Tarım Kredi Kooperatifleri bugüne kadar güzel bir yere geldi şimdi de bizler bunu ileriye taşıyabilmek için çalışacağız. Buranın ne kadar mesuliyetinin ağır olduğunun farkındayım inançlı bir insan olarak tek temennim Cenab-ı Hak bu sınavı kazananlardan eylesin. Yanlışımız varsa eğer bizim gerçekten kardeşimiz, dostumuz iseniz hangi görevde hangi makamda olursanız olun bizim beklentimiz bu anlamda sizin bizi uyarmanız. Yanlışınız varsa da biz uyarırız. Burada tek taraflı yönetim anlayışından daha çok birlikte yönetişim dediğimiz birlikte yönetme anlamında, tecrübeleri paylaşma anlamında bir çalışma ortamı oluştırabilirsek daha az hata yapacağımızı düşünüyorum. Cenab-ı Hak mahcup etmesin” dedi.

g.jpg

Bu haber toplam 1838 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.