PREFABRİK MESCİT YAPILDI

PREFABRİK MESCİT YAPILDI

Bozüyük’te hal camiinin yıkılması sonrasında yerine yapılacak yeni caminin yapım çalışmaları süresince cami cemaatinin mağdur olmaması için eski...

A+A-

Bozüyük’te hal camiinin yıkılması sonrasında yerine yapılacak yeni caminin yapım çalışmaları süresince cami cemaatinin mağdur olmaması için eski balık pazarı yerine prefabrik mescit yapıldı.
Eskiyen ve zamana yenik düşen Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait hal caminin yıkılarak yenisinin yapılması için yoğun bir çaba sarf eden Başkan Bakıcı, hal camiinin yapımı ile ilgili tüm gelişmeleri de yakından takip ediyor. Yeni hal caminin yapımı ile ilgili olarak önemli kilometre taşlarından biri olan yapım ihalesinin 12 Eylül’de yapılmasının ardından ise çalışmalar hız kazandı. Mevcut caminin yıkılması ile camii cemaatinin ve Yeni Mahalle sakinlerinin mescitsiz kalmaması amacı ile Bozüyük Belediyesi tarafından eski balık pazarı bölgesine konteynırlardan prefabrik mescit oluşturuldu. Yerleştirilen konteyner yeni hal camiinin yapımı süresince mescit olarak hizmet verecek. Yeni hal camiinin yapımına büyük önem veren Belediye Başkanı Fatih Bakıcı konteyner yerleştirme çalışmalarında bizzat bulunarak çalışmaları yönlendirdi. Çalışmalar esnasında mahalle sakinleri ile de görüşen Başkan Bakıcı vatandaşlara belediyenin yatırımları ve cami projesi ile ilgili bilgiler verdi. Kendisine yöneltilen soruları da cevaplayan Başkan Bakıcı mahalle sakinlerinin istek ve taleplerini dinledi. Konteyner yerleştirme çalışmaları ile ilgili olarak da bilgi veren Başkan Bakıcı “Yeni Hal Camimizin inşaatının başlamasına günler kala, Hal Camii Cemaatimizin ibadetlerini rahatça yerine getirebilmesi için, Eski Balık Pazarı Mevkii'ne konteynır tedarik ederek çalışmalarımızı tamamladık. Rabbim tez zamanda yeni camimize kavuşmayı nasip etsin” dedi.

22471947_10212330228865695_733100293_o-(1).jpg


Bu haber toplam 4419 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.