‘RAMAZAN AYINDA İBADETE AÇILACAK’

‘RAMAZAN AYINDA İBADETE AÇILACAK’

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı Hal Cami inşaatıyla ilgili gazetemize bilgi verdi

A+A-

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, yapımı devam eden Hal Cami inşaatıyla ilgili gazetemize özel bilgi verdi. Yeni yapılacak Hal Cami minarelerinin, Mescid-i Aksa’nın minareleriyle bire bir aynı olacağını ifade eden Başkan Bakıcı; ‘Allah nasip ederse önümüzdeki Ramazan ayında ibadete açmayı düşünüyoruz’ dedi.

Başkan Bakıcı gazetemize yaptığı açıklamada şu cümleler yer verdi: ‘Şu andaki Hal Camimiz, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Bozüyük Belediyemizin ortaklaşa yapmış olduğu bir projedir. Allah nasip ederse önümüzdeki Ramazan ayında ibadete açmayı düşünüyoruz.

Bozüyük’te yaşayan kişiler olarak şehrimize yakışır ve aynı zamanda bize hitap eden bir caminin yapılması söz konusuydu. Bu noktada başta tarih ecdadından gelen Kasımpaşa Merkez Cami’sini görüntü hasebiyle daha da geride bırakmamak için şehrimize yakışır bir cami yapalım istedik.

‘MESCİD-İ AKSA’NIN MİNARELERİNİN AYNISI OLACAK’

Bizim için camimizin en önemli kısmı; minarelerimizin Mescid-i Aksa minaresinin bire bir aynısını yapmaktır. Bu yüzden de camimizde bir farkındalık olması için ve vatandaşın da aklında kalması için camimizde bu ayrıntıyı düşündük. Bu kapsamda da camimizin minarelerini Mescid-i Aksa’nın minarelerinin bire bir aynısını yapıyoruz. Projemiz normalde tek minareliydi. Bir iş adamının desteğiyle birlikte daha sonradan 2 minareli olarak projelendirildi.

Eski Hal Camimiz tüm vatandaşların o mahallede yaşayan hane halkının desteğiyle yapıldı. Daha sonra günün şartlarıyla birlikte cami vakıflara devredildi. Vakıflara devredilmesiyle birlikte yıllar sonra bugünlere geldi. Bu noktadan sonra camimizin kendi yükünü kaldıramamasından dolayı büyütme kararı aldık.

Önünden geçen yolu, normalde planda arkada olan 7 metrelik yolu, 15 metreye çıkardık. Şuan mevcut ışıklarımız eski Şekerbank’ın olduğu kısma ileriye doğru biraz daha kayacak. Orada şuan da ters bir dönüş var. O olmayacak, o yol kapanacak. Orası hal caminden karşı otoparka kadar olan kısım belediyenin. O yolumuz genişletilerek biraz daha ileriye doğru kayacak. Dönüşlerin hepsi oraya kaydırılacak.

‘1700 KİŞİ AYNI ANDA NAMAZ KILABİLECEK’

Bundan önceki camimiz taban alanında 300 kişiye ibadet imkânı vermekteydi. Diğer kısımlarını da dâhil ederseniz toplamda 600 kişiye hitap ediyordu. Bugünkü camimiz 1700 kişiye varacak şekilde proje edildi. Altı tamamen namaz kılınacak şekilde düşünüldü. Bunun yanında bayanlara kurs eğitimi verilmesi için Kur’an Kursu odası yapılacak. Bunların yanında şehir merkezinde bakıldığı zaman bir bayan lavabosu bulmak çok zor. O noktada da lavabolarımızı da avlu içinde herkesin rahatça girip çıkabilecekleri bir noktaya inşa edeceğiz. Bunlarla beraber anayola bakan kısımda camimizin altında ticaret yapılması için dükkânlar olacak. Yani şehrin ortasından arabasıyla geçen bir vatandaş inşallah burada rahatlıkla namazını kılabilecek.

‘4 KATLI 200 ARAÇLIK OTOPARK’

Otopark sorununu da burada çözüme inşallah kavuşturacağız. Eski balık halinin olduğu yere bir konteynır mescit koyduk. O mescidin olduğu yerde projelerimizin hepsi çizildi. Oraya 200 araçlık 4 katlı bir otopark projemiz hazır. Hem şehrin otopark sorunu hemde camiye gelen vatandaşımız aracını oraya park edebilecek.

O camiden, bizim batı istikameti dediğimiz ve şuan da otopark olarak kullandığımız tüm yer belediyeye ait. Oraya da güzel bir proje hazırlıyoruz. Altı 2 katlı otopark, üstünü bir meydanla beraber alış veriş merkezi olarak tasarladık. Bu projeyle hem çift taraflı otopark sorununu çözeceğiz hem de meydan projesini Bozüyüklü hemşerilerimize sunacağız. ‘ dedi.

759524-(1).jpg

Bu haber toplam 2406 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.