SALON VE KORİDORLAR HAYRANLARI İLE DOLDU TAŞTI

SALON VE KORİDORLAR HAYRANLARI İLE DOLDU TAŞTI

Bozüyük'te TÜBİTAK, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bozüyük Belediyesi iş birliği ile düzenlenen "Kumral Abdal Bilim Şenliğini Müjdeliyor" etkinlikleri...

A+A-

Bozüyük'te TÜBİTAK, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bozüyük Belediyesi iş birliği ile düzenlenen "Kumral Abdal Bilim Şenliğini Müjdeliyor" etkinlikleri kapsamında eğitimci yazar Alişan Kapaklıkaya tarafından söyleşi düzenlendi.
Ünlü yazar, eğitimci ve araştırmacı Alişan Kapaklıkaya, Bozüyük Metristepe Kültür Merkezi'nde sevenleri ile bir araya geldi. Yaşadığı hayat tecrübelerini mizahi bir dille salonda bulunanlara aktaran Alişan Kapaklıkaya, Bozüyük'te karşılaştığı manzaradan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Söyleşiye Bozüyüklü vatandaşlar son derece yoğun ilgi gösterirken, salon adeta doldu taştı. Salonda yer kalmadığı için çok sayıda seyirci merdiven boşlukları ve sahnedeki boş yerlere otururken birçok vatandaş da koridorlardaki ekranlarda Alişan Kapaklıkaya'yı yaklaşık 2 saat boyunca ayakta dinlediler.

bsk--alisan-kapaklikaya-konferans--4.jpg
Sevginin ve bu hissi dillendirmenin önemine vurgu yapan Kapaklıkaya, buna imkan ve fırsat varken sevginin dillendirilmesi gerektiğini söyledi. Hayatından önemli kesitleri ve yaşadığı hüzünlü olayları salondakiler ile paylaştı. Alişan Kapaklıkaya söyleşisinde; “Bozüyük'te bu denli büyük bir kalabalık ile karşılanmak benim için son derece önemli ve güzel bir his, bu vesile ile Bozüyük'te bu etkinliğe destek veren herkese ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya teşekkür ediyorum” dedi. Yaptığı söyleşide çocukların eğitimlerinde ailelerin dikkat etmesi gereken hususları belirten Alişan Kapaklıkaya; “Günümüzde doğru yol çilelerle dolu gibi gösterilirken, yanlışlara ve hatalara sürükleyen yollar çiçekler ile kaplıymış gibi gösteriliyor. Günümüz düzeninde çocuklarımızı bu yolda yalnız ve başıboş bırakmayalım. Onların anladığı dilden ve onlara ne kadar çok değer verdiğimizi gösterecek şekilde ebeveynlik edelim” dedi.

bsk--alisan-kapaklikaya-konferans--10-(1).jpg
Düzenlenen söyleşide Bozüyüklü izleyicilerine gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür eden Kapaklıkaya’ya bir diğer sürprizi ise ilkokul öğretmeni yaptı. Öğretmenini salonda gören Alişan Kapaklıkaya; oldukça duygulanırken, kızını kaybetmiş olduğu olayı anlatırken göz yaşlarına hakim olamadı.
Yaşadıklarını anlatan ve son derece keyifli ve güzel bir iki saati Bozüyüklü vatandaşlara yaşatan yazar ve eğitimci Alişan Kapaklıkaya’ya program sonunda Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti.
Program sonunda Başkan Bakıcı ; “Hayat tecrübelerini mizahi bir dille izleyicilerimize aktaran Eğitimci ve Yazar Alişan Kapaklıkaya Hocamıza ve salonumuzu doldurarak, koridorlarda bile ekranlardan söyleşimizi 2 saat boyunca ayakta takip eden değerli vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek, programa yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

bsk--alisan-kapaklikaya-konferans--1-(1).jpg

Bu haber toplam 1766 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.