ŞEHİR MÜZESİ FURADAKİ YERİNİ ALDI

ŞEHİR MÜZESİ FURADAKİ YERİNİ ALDI

Antalya’da 25 yıldır düzenlenen ve Türk yapı endüstrisinin geleneksel buluşma noktalarından biri haline gelen Uluslararası Yapex Yapı ve Restorasyon...

A+A-

Antalya’da 25 yıldır düzenlenen ve Türk yapı endüstrisinin geleneksel buluşma noktalarından biri haline gelen Uluslararası Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’na katılan 46 belediye içerisinde yer alan Bozüyük Belediyesi’nin standı yoğun ilgi görüyor. Fuarın ilk gününde farklı il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerini ağırlayan Bozüyük Belediyesi standını Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdönmez’de ziyaret etti.
Antalya Expo Center/Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarda yerini alan Bozüyük Belediyesi standında kentin tarihi, kültürel ve turistik değerleri ile yöresel lezzetlerinin tanıtımı yapılıyor. Standı ziyaret eden Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Erdönmez stand görevlileri ile bir süre görüşerek stand görevlilerine kolaylıklar diledi. Mimarlık, iç mekân tasarımı, obje tasarımı ve uygulamalarına yönelik ürün ve hizmetlerin yanı sıra, kültür değerlerinin korunması, eski yapıların aslına uygun olarak yenilenmesi kavramlarının da işlendiği ve 162 yapı firması ile 46 belediyenin ürünlerini sergilediği fuara, 30 bin ziyaretçi bekleniyor. Fuarda ayrıca Tarihi Kentler Birliği tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasının ödülleri verilecek. 69 belediye, 82 uygulama ve 61 proje dalında toplam 143 projenin başvurduğu ve Bozüyük Belediyesi’nin Şehir Müzesi ve Arşivi Restorasyonu projesi ile başarılı tek yapı restorasyonu uygulaması, başarılı müzecilik çalışması, oluşturulan nitelikli kent arşivi ve projenin kent kimliğinin korunmasına yönelik yarattığı kazanımlar nedeniyle Uygulama Ödülü’ne layık görüldüğü yarışmanın ödül töreni fuarın ikinci gününde yapılacak.

muze-fuarda--2.jpg


Bu haber toplam 1859 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.