ŞEHİR MÜZESİ YARIN AÇILIYOR

ŞEHİR MÜZESİ YARIN AÇILIYOR

Kurulum çalışmaları tamamlanan Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımlarıyla hizmete giriyor.Bozüyük...

A+A-

Kurulum çalışmaları tamamlanan Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımlarıyla hizmete giriyor.

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın en önemli projelerinden birisi olan ve Bozüyük’ün ilk müzesi olma özelliğini taşıyan Şehir Müzesi ve Arşivi hayata geçiyor. Kurulum çalışmaları tamamlanan ve Bozüyük’ün geçmişine ışık tutacak nadide eserlerden oluşan müze; Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımlarıyla yarın hizmete girecek. Çarşı Mahalle Albay İbrahim Çolak Köşkü’nde düzenlenen açılış töreni saat 17.00’de yapılacak. Bozüyüklülerin merakla beklediği müzenin açılış törenine katılımın yoğun olması bekleniyor.

Yarın açılışı yapılacak şehir müzesinin geçmiş ile gelecek arasında bir kültür köprüsü olacağı gibi yarınlarımızı emanet edeceğimiz bugünün gençlerinin yarınını yüzyıllarca aydınlatacak tükenmeyen bir ışık kaynağı görevini de üstlenmesi hedefleniyor. Bağışta bulunanların eserleri tavan arasında unutulup, kaybolmak yerine hem isimleri ile sergilenip bağışta bulunanların adlarını yaşatacak hem de tarihin günümüze gelişindeki anıları canlandırmamıza vesile olacağı tahmin ediliyor. Binlerce yıllık uygarlıkları sinesinde yaşatarak, birbirinden değerli eserlere sahip olan ülkemizde bilhassa kuruluşa ve kurtuluşa beşiklik eden ilçemizde gizli kalmış değerler, bulundukları yerden çıkarılıp şehir müzesinde sergilenerek geçmişin izleri halkımıza yaşatılmaya çalışılacak.

Daha önce restorasyonu yapılan ve ilçe halkı tarafından beğeni ile karşılanan Albay İbrahim Çolak Köşkünün müzeye dönüştürülmesinde 22,23 ve 24. dönem milletvekili Fahrettin Poyraz’ın büyük katkısı oldu. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’da, köşkün müzeye dönüştürülmesi konusunda öncülük ederek belediye meclisinden yetki alarak proje sorumlusu olarak meclis üyesi Veysel Kılıç’ı görevlendirdi.

Bölgenin önemli bir değeri olacak Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi’nin kurulması çalışmalarına arazi tarama çalışmaları yapılarak başlandı. İlk olarak Bozüyük’e bağlı köylerden başlatılan arazi çalışmalarında köylerin birçoğu ziyaret edilerek tarama yapılırken, yıllar öncesine ait günlük kullanıma yönelik pek çok ev eşyası, fotoğraflar, resmi evraklar ve aletler toplanarak müze bünyesine dâhil edildi.

muze.jpg

Bu haber toplam 2356 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.