ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

ŞEHİTLERİMİZ ANILDI

Bozüyük’te 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü nedeniyle anma törenleri düzenledi.İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda...

A+A-

Bozüyük’te 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü nedeniyle anma törenleri düzenledi.
İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, protokol üyeleri tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu. Meydandaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

18-mart-torenler--6.jpg

Daha sonra 18 Mart Şehitler Günü Anma programı, Metristepe Kültür Merkezi’nde Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan program ile devam etti. Burada yapılan günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, oratoryolar sahnelendi. Programda öğrencilerin başarılı sunumları ile birlikte zaman zaman duygusal anlar yaşandı.  

18-mart-torenler--18.jpg

Metristepe Kültür Merkezi’ndeki programın sonunda Bozüyük Belediyesi tarafından 4 canlı manken ile düzenlenen ve Çanakkale Savaşları’ndaki dönem kıyafetleri ile hazırlanan kostümler ile ecdadımızı temsil eden insan figürlerinin ye aldığı ‘donuk figürler’ yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar ‘Donuk figürler’ ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Daha sonra 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’nci yıl dönümü programı kapsamında İntikamtepe Şehitliği ziyaret edildi. Burada yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak saygı atışı yapıldı.

18-mart-torenler--21.jpg

Kaymakam Hasan Yaman tarafından anı defteri imzalandı. Şehitlerin ruhuna okunan duaların ardından protokol mensupları ve şehit ailelerince şehitlik gezilerek her bir şehidin kabrine karanfil bırakıldı. Anma programı son olarak Bozüyük Belediyesi tarafından şehit aileleri, gazi ve aileleri ile protokole verilen yemekle sona erdi.
Törenlere, Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bkm. Yzbş. Murat Günhan, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, İl Genel Meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, şehit ve gazi aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

18-mart-torenler--25.jpeg

Bu haber toplam 2047 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.