'ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ'

'ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ'

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günüyle ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, şehitlerimizi minnetle...

A+A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günüyle ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, şehitlerimizi minnetle andığını dile getirdi.
'Kelimelerin düğümlendiği noktadayız' diyen Başkan Bakıcı, 15 Temmuz'u unutmamız gerektiğini ve gelecek nesillere aktarmamız gereken bir gün olduğunu kaydederek şöyle konuştu: 'Şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Gerçekten belki de kelimelerin düğümlendiği bir gün olarak anıyoruz. Ama ilk başta o gün vatan için millet için devlet için bayrak için tüm ailesi için sokaklara çıkarak darbeye darbe yapan başta o şehitlerimizi minnetle yad etmek gerekiyor. Kelimelerin düğümlendiği noktadayız. Çünkü geride bıraktığı her ailenin bir dramı var. Biz bunlara şahit oluyoruz. Görüntüleri izledikçe de ne kadar büyük bir millet olduğumuzu da anlıyoruz. Bir eş düşünün bir anne düşünün 2 yıl geçmesine rağmen hala eşinin ve çocuklarının kokusunu duyduğunu ve duyması için ne gerekiyorsa yaptığını anlatıyor. Ama bu millet için de onları şehit vermekten de büyük bir onurla bahseden bir anneden, bir oğlunu şehit veren bir babadan ve Türkiye'nin her yerinden vatanı için özellikle vatanı için gerçekten sokağa çıkarak tankların altına yatması gerekirse silahlara kurşunlara karşı koşarak ülkesi için hayatını hiçe sayan insanlardan bahsediyoruz. 
'BUNUN ÖNEMİNİ ANLAMAYANLAR OLDU'
İşte bir kurtuluş savaşının mücadelesini Çanakkale ruhunun nasıl bugünlerde de nasıl hayatta olduğunun göstergesini biz 15 Temmuz'da gördük. Unutmamız gereken ve gelecek nesillere aktarmamız gereken bir gün. Bunun önemini maalesef anlamayanlar oldu. Şehitlik mertebesinin ne olduğunu özellikle devletin, vatanın, milletin ve bayrak sevgisinin ne olduğunu bilmeyen insanlarla bizler aynı düşüncede olamayız, anlatamayızda. Gelecek nesillerimize bizler nasıl bir Türkiye olduğunu anlatırsak muhakkak onlar bu ülkeyi kalkındıracaklar ve güçlendirecekler. 
'AĞLAMAMAK ELDE DEĞİL'
Bizler için  15 Temmuz bir demokrasi aynı zamanda da demokrasinin en önde gelen paydalarından bir tarih. Bundan sonraki süreçte de böyle olacaktır. İnanın her 15 Temmuz geldiğinde yaklaşık 1 hafta öncesinde olayları anlatan videolarla da ailelerin anlattıklarıyla da bizleri derinden üzüyor. Ağlamamak elde değil. Ağlamıyoruz dersek yalan olur. 


'GAZETENİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM'
Bizlerin bu noktada göstermesi gereken ne kadar hassasiyet varsa özellikle bu duygu ve düşüncelerin anlatılmasından basınımız çok önemli bir rol alıyor. Çünkü basın olmasaydı o akşam darbe girişimi engellenemezdi. Bizlerde basınımıza her zaman teşekkür ediyoruz. Bizlerin düşüncelerini duygularını dile getirdiğinden dolayı. Bugün sizlerde hassasiyet gösterip buraya kadar geldiniz. Sabah başlayan bugünkü ilk programda yer alarak gerçekten bir hassasiyet göstererek bizlere destek oluyorsunuz. Ben başta Erdallar Basın Kuruluşlarına Sakarya Gazetesine, Yeni Bozüyük Gazetesi'ne ekibine buradan teşekkür etmek istiyorum.
'HEPSİNE MİNNETTARIM'
Bizler 15 Temmuz'u vatandaşlarımıza nasıl daha iyi anlatabiliriz diye bir program düzenliyoruz. O akşamı kendimle ilgili anlatmam gerekirse yaklaşık olarak 22:15 civarında Ali Başkan Yardımcımız beni aradı. Televizyona bakmamı istedi. Köprüde askerleri görünce herkesin yaptığı gibi abdestimizi alıp eşimle vedalaşıp sokağa çıkmış birisiyim. Şuna inandım. Gerçekten insanımız vatanını çok seven gözü hiç birşey görmeyen sokaklara inip bizlere destek olan o akşam bize sahip çıkan insanları gördüm. Hepsine minnettarım.
Tabi ki 15 Temmuz'u engelleyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde o gün tüm halkımızı sokağa davet etmesi sayesinde bugün vatandaşlarımızın sayesinde görevimize devam ediyoruz. Ben yine 15 Temmuz'da ki şehitlerimizi yad ederek sizlere tekrar teşekkür ediyorum.' dedi. 

Bu haber toplam 2154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.