SOFULAR YAYLASI YENİDEN NEFES ALACAK

SOFULAR YAYLASI YENİDEN NEFES ALACAK

Geçtiğimiz yıl çıkan orman yangınında büyük zarar gören Sfular yaylasının yeniden ağaçlandırılması için seferberlik başlatıldı.Geçtiğimiz...

A+A-

Geçtiğimiz yıl çıkan orman yangınında büyük zarar gören Sfular yaylasının yeniden ağaçlandırılması için seferberlik başlatıldı.
Geçtiğimiz Eylül ayında çıkan orman yangınında zarar gören Sofular Yaylası’nın yeniden ağaçlandırılması amacı ile düzenlenen ağaçlandırma seferberliği hafta sonu gerçekleştirilecek
Kaymakamlık, Orman Genel Müdürlüğü, Bozüyük Belediyesi, Bozüyük Kent Konseyi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dodurga Belediyesi iş birliği ile “Sofular Yaylası Sizinle Nefes Almaya Başlıyor”  sloganı ile düzenlenen fidan dikimi etkinliği 14 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 14:00’te yapılacak.
Daha önce hava muhalefeti nedeni ile ertelenen ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmesi beklenen fidan dikim etkinliğine gitmek isteyenler için etkinlik günü saat 13:00’te Cumhuriyet Meydanı’ndan otobüsler kaldırılacak. Bozüyük Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsler ile etkinlik alanına ulaşım ücretsiz olarak sağlanacak.
Yanarak zarar gören ormanın tekrar yeşillendirilmesi amacı ile yapılacak etkinlikte 20 bin adet sarı çam fidanı dikilmesi planlanıyor. Ayrıca bölgede daha önce 50 hektarlık bir alana yapılan tohumlamanın ardından 2. kat olarak 250 kg sarı çam tohumu serpilecek.

 


Bu haber toplam 2529 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.