SORUNLARI CUMHURBAŞKANINA İLETTİLER

SORUNLARI CUMHURBAŞKANINA İLETTİLER

Bozüyük Ticaret Ve Sanayi Odası Türkiye Ekonomi Şurasına katıldı. Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik ise Bilecik İli...

A+A-

Bozüyük Ticaret Ve Sanayi Odası Türkiye Ekonomi Şurasına katıldı. Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik ise Bilecik İli temsilcisi olarak bölgemizde belirlenen 3 ana başlıklı sorun ve çözüm önerilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a  ve Bakanlara iletti. 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nın açılışında yaptığı konuşmada, cesur ve ezber bozan yeni yatırım hamlesinin Türkiye'yi küresel rekabette öne çıkaracağını belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Bu tekerlek, bu tümsekte kalmayacak. Allah'ın izniyle yola devam edeceğiz. El birliğiyle Türkiye'yi yeniden tempolu büyüme sürecine kavuşturacağız." dedi.​

111111-(1).png
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğindeki Türkiye Ekonomi Şurası; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Veli Çelik , Oda Genel Sekreteri Bedri Öztürk, Oda ve Borsa Başkanları, Meclis Başkanları, OSB Başkanları ile çok sayıda iş insanının katılımıyla TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  Şura’da iş dünyasının temsilcileri sorun ve çözüm önerilerini birinci ağızdan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar ile paylaşma imkânı buldu.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında, 2003 yılında başlayan Ekonomi Şuralarında, hep yanlarında oldukları ve iş dünyasına destek verdikleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
 2017’de iş dünyasının istihdamda ve yatırımda rekorlar kırdığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, aynısını 2019’da da yapmaya hazır olduklarının altını çizdi. Erdoğan’dan özel sektörü desteğinin devamını isteyen Hisarcıklıoğlu, “Şu an bu salonda, 81 il ve 160 ilçeden, bölgelerinin kanaat önderleri olan, Oda ve Borsa Başkanlarımız bulunuyor. Onlar Temmuz’dan beri yoğun bir mesai harcadılar. İllerin ve ilçelerin sorunlarını çıkardılar, öneriler hazırladılar. Böylece tüm ülkede, yerelde hangi ekonomik sıkıntılar yaşanıyorsa, hepsini tespit ettiler. Emekleri için teşekkür ediyorum. Biz şimdi tüm bunları, il bazında ve ayrıca bakanlıklara göre tasnif ediyoruz. Şura’dan sonra tamamını size ve her birini ilgili kamu kurumlarına ileteceğiz” dedi.
Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çelik ise Bilecik İli temsilcisi olarak bölgemizde belirlenen 3 ana başlıklı sorun ve çözüm önerilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a  ve Bakanlarımıza iletilmek üzere Odalar ve Borsalar Birliğine iletmiştir.
Tespit edilen sorunların ana başlıkları ise;
*İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara fiyat farkı ödeme imkanı sağlanması ile bankaların faiz oranlarının çok yüksek olması müteahhitlerin yap sat işlerinde satış yapamaması ve insanların ev sahibi olamamaları.
*Bozüyük Lojistik Merkez çalışmalarının tamamlanması.
* Maden sahalarının ihale işlemleri ve ruhsat işlemleri sorunlarının çözülmesi olarak iletildi.

 


Bu haber toplam 3236 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.