SOSYAL MESAFELİ MECLİS TOPLANTISI

SOSYAL MESAFELİ MECLİS TOPLANTISI

Bozüyük Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak yapıldı. Kültür merkezi girişinde toplantıya...

A+A-

Bozüyük Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak yapıldı. Kültür merkezi girişinde toplantıya katılan herkesin ateşi ölçüldü, el dezenfektanı ve kolonya tutuldu, maske verildi.
2019/5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ertelenerek yasal zamanlarında yapılamayan Nisan, Mayıs ve Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantıları İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 03.06.2020 tarih ve 8752 sayılı yazısı ile Bozüyük Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi yapıldı. Belediye Metristepe Kültür Merkezi çok amaçlı salonunda yapılan toplantıda  Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında 19 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda ilk olarak 2021 yılına  kadar görev yapacak encümen üyeliği ve komisyon üyeliklerinin seçimi yapılarak encümen üyeliğine Ömer Çoban ve Sezai İnci, Belediye Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine İsmail Yemen, Yavuz Bektaş ve Adnan Özel, Belediye İmar Komisyonu Üyeliğine ise Salih Gazozcu, İsmail Özcan ve Merve Ünsal seçildi. Ardından 5393 sayılı Belediye Kanununun 56. maddesine göre 2019 yılına ait Faaliyet Raporu görüşüldü. Faaliyet raporu görüşmelerinde Meclise; Meclis Başkan Vekili İsmail Özcan Başkanlık etti. Belediyenin 2019 yılına ait faaliyet raporu yapılan oylamanın ardından oy çokluğu ile kabul edildi. 2019 Yılı bütçe gelir ve gider kesin hesabı ile taşınır mal hesabının görüşülmesi konusu Plan ve Bütçe komisyonuna oy birliği ile sevk edilerek Cuma günü yapılacak 2. Birleşimde karara bağlanacak. Gündemin 6. Maddesinde yer alan Yerel Hizmetler Müdürlüğünün kapatılması konusu oy çokluğu ile kabul edilirken Belediyemizde Destek Hizmetleri Müdürlüğünün kurulmasına teşkilatlanmanın yapılabilmesi için, 657 sayılı  yasaya tabi G.İ.H. sınıfında  l (Bir)  adet l. dereceli "Müdür" kadrosu ihdası konusunun görüşülmesi konusu ve Dolu Kadro Derece ve Boş Kadro Derece değişikliği konusu oy çokluğu ile kabul edildi.

meclis-toplantisi-(16.06.2020)--11.jpg
 İlgili Mahkeme Kararları uyarınca Kumral Abdal Halk Dolmuş Derneği’nin 11.05.2020 tarihli dilekçesi ile; Bozüyük Halk Dolmuş Derneği’ne ait 63 adet dolmuştan 36 tanesinin ihalesiz verilmesi nedeniyle 36 adet dolmuşun çalışma ruhsatlarının iptali talebi oy birliği ile kabul edilirken mülkiyeti Belediyemize ait olan Kuveyt Cami’nin mülkiyeti Belediyemizde kalmak şartı ile T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı'na camii olarak kullanılmak üzere 25 yıllığına kullanım hakkının verilmesi talebi de oy birliği ile kabul edildi. Gündemin imar planı değişikliği taleplerinin yer aldığı; 11, 12, 13 ve 14 nolu maddeleri de oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi. Belediyemiz Nakdi Yardım Uygulama Yönetmeliği (CANSUYU) kapsamında belediyemize müracaat eden ve müracaat sonunda yardım yapılmasına karar verilen kişilere verilecek kartlara yüklenecek olan aylık nakdi yardım miktarının belirlenmesi konusu ile İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesinde satışa sunulan ürünlerin fiyat tarifeleri 03.06.2020 tarih ve 118 sayılı encümen kararı ile ilk olağan meclis toplantısında görüşülmek üzere güncellenmiş olup, tarifelerin yeniden belirlenmesi konusunun görüşülmesi de oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Daha sonra Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konular görüşülerek karar bağlandı. Gündemin 19. Maddesinde yer alan Başkanlıkça  ve Meclis Üyeleri tarafından verilen önerge olmadığından toplantıda son olarak 5393 sayılı Belediye Kanununun 55. maddesine göre, Belediye Meclis Üyeleri Belediye Denetim Komisyon raporu okunarak bilgilendirildi. Başkan Bakkalcıoğlu Meclis Üyelerine ayrıca 5. Belediye Başkan Yardımcısı olarak Vedat Kazıcı’nın göreve başlaması konusunda bilgi verdi. 
meclis-toplantisi-(16.06.2020)--6.jpg


Bu haber toplam 5971 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum