SU ZAMMI MECLİSİ GERDİ

SU ZAMMI MECLİSİ GERDİ

Bozüyük Belediye Meclisi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 2.'inci bileşimi tamamlandı. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında yapılan...

A+A-

Bozüyük Belediye Meclisi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 2.'inci bileşimi tamamlandı. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında yapılan toplantıda 2018 yılı performans programı ve bütçe görüşmeleri yapıldı. Görüşmelerin yapıldığı maddelerin tamamına CHP grubu tarafından red yönünde oy verilirken gündem maddeleri AK Parti ve MHP grubunun oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi. Yapılan su zammıyla alakalı tartışmaların yaşandığı mecliste Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bozüyük’te 3 yıldır suya zam yapılmadığını ancak bu yıl atık su arıtma tesisinin ilçeye kazandırılması noktasında suya cüzi oranda bir zam yapılmasının gerek duyulduğunu söyledi. Vatandaşların kendilerini anlayışla karşılayacaklarına da inandığını sözlerine ekledi. Yapılan görüşmelerin ardından 2018 yılı belediye bütçesi 85 milyon TL olarak belirlendi.

İlk toplantıda plan ve bütçe komisyonuna sevk edilen performans programı, gelir ve gider bütçesi ile bütçe kararnamesi konularında komisyonun almış olduğu kararlar açıklanarak oylandı. Yapılan görüşmeler sırasında su zammıyla ilgili olarak CHP’li meclis üyeleri ile AK Partili meclis üyeleri ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı arasında tartışmalar yaşandı.

23798867_3536051996437531_424183123_o-(1).jpg

AK Parti Belediye meclis üyesi M. Doğan Tunç, su zammıyla ilgili olarak suyu en ucuz kullanan ilçe olduğumuzu söyledi. Tunç, ”Suyu en ucuz kullanan ilçeyiz. Su zammıyla ilgili çalışmayı yaparken çevre il ve ilçelerimizi baz alarak bir çalışma gerçekleştirdik. Komisyon olarak en hakkaniyetli zam oranını tespit ettiğimize inanıyorum. Komisyon olarak aldığımız karar nedeniyle vicdanen rahatız. Su kaynağımız çok değerli. Bu su kaynağımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Suyu uygun koşullarda vatandaşlara ulaştırmak kadar yapılan bakım ve arıza giderlerini de düşünmemiz gerekiyor. Su üzerinden siyaset yapmak hiç hoş değil” diyerek CHP’li Coşkun Aksu’ya yüklendi. Coşkun Aksu’da yapılan su zammının yüksek olduğunu belirterek “asıl su üzerinden siyaset yapan sizsiniz” diyerek M. Doğan Tunç’a yüklendi.

Görüşmeler sonrasında yapılan oylamada belediye performans programı toplantıya katılan CHP’li meclis üyesinin red oylarına karşı, AK Parti ve MHP gruplarının oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi. Ardından 2018 yılı belediye gelir ve gider bütçesi maddeler halinde tek tek okunarak oylandı. Yapılan oylamada gelir ve gider bütçesi de yine CHP’li meclis üyesinin red oylarına karşı, AK Parti ve MHP gruplarının oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi. Son olarak bütçe kararnamesi de maddeler halinde okunarak oylandı. Bütçe kararnamesinde de tablo değişmezken kararname aynı şekilde oy çokluğu ile kabul edildi.

23798360_3536051986437532_315942827_o.jpg

“Sadece bütçelere değil her şeye red verdiniz”

Toplantı sonunda konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, bütçe görüşmeleri sırasında kendilerine destek veren MHP grubuna teşekkür ederken CHP’li meclis üyelerini eleştirdi. Başkan Bakıcı, “15. maddede suya zam yapılması konusunda bizi eleştiriyor fakat su parasını ödemeyen aboneler için uygulanacak gecikme zammı uygulanmamasına da red veriyorsunuz. Ayrıca ücretsiz yapılması gereken bazı anons hizmetlerine de red verdiniz. 18. maddede tüm engelli ve şehit ailelerinin ve 7. maddedeki şehit gazi yakınlarından su ücreti alınmamasına red verdiniz. Bu maddeler ayrı ayrı görüşülüp oylanmasına rağmen bunların tamamına da red verdiğinizi özellikle belirtmek isterim bilginiz olsun” dedi.

CHP grubu adına Coşkun Aksu ise, “Burada biz olaya teknik yaklaşmak zorundayız. Bütçeyi tamamı üzerinden red veriyorsanız maddeleri tek tek kabul edemezsiniz. Bu bir yasa hazırlama tekniğidir. Madde madde beraber hazırlanıp oya sunulmadı bu, biz tamamı üzerinden red verdik. Maddelerinde de aynı doğrultuda karar verildi. Takdirini başkası yapacak. Biz sizin takdirlerine saygı duyuyoruz. Sizde bizim değerlerimize saygı duyun” dedi

“MHP grubuna teşekkür ediyorum”

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, “Ben özellikle komisyonda yer alan üyelerimize ve bu noktada bizlere destek verdiklerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ve tabi ki bütçe oylanmasında bizlere destek veren diğer siyasi partimiz MHP grubuna da teşekkür ediyorum.  CHP grubu red oyu kullanmıştır, onların kendi takdiridir. Bu bütçe performansının hazırlanmasında meclis üyelerimiz bütçe toplantısında dile getirmişti. Bu konuda tüm personelimiz bütçe hazırlanmasında gerçekten hassasiyetle çalışmaktadırlar. Dışarıya her hangi bir şey harcamadan kendi iç bünyemizde bu hazırlıkları yaptıklarından dolayı hem kendi personelime hem de siyasi partime teşekkür ediyorum” dedi.

23798792_3536048083104589_581024618_o-(1).jpg

Bu haber toplam 3135 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum