TARİHİ CAMİ RESTORE EDİLİYOR

TARİHİ CAMİ RESTORE EDİLİYOR

Bozüyük’te 1914 yılında yapılan ve Osmanlı eserlerinden birisi olan Soğukpınar Camii Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor.Restore...

A+A-

Bozüyük’te 1914 yılında yapılan ve Osmanlı eserlerinden birisi olan Soğukpınar Camii Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore ediliyor.

Restore çalışmalarına başlanılan caminin Osmanlı mimarisine uygun bir şekilde yeniden yapılacağı belirtildi. Cami bahçesinde bulunan Kız Kur’an kursu olarak kullanılan alan yıkılarak yerine yeni bir Kur’an kursu yapılacak. Ayrıca şadırvan, tuvaletler ve gasilhanenin de yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılacağı ve cami bahçesinde de yeni bir düzenlemeye gidileceği kaydedildi. Yaklaşık 15 ay süreceği tahmin edilen restorasyon çalışmaları boyunca mahalle sakinleri ibadetlerini caminin karşısında bulunan bir işyerinin üst katında gerçekleştirecekler.  

unnamed-(3)-012.jpg

Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir de restorasyon çalışmaları başlayan Soğukpınar Camii’ndeki çalışmalara katılarak incelemelerde bulundu. Milletvekili Eldemir’e Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Eldemir ve AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin eşlik etti. Caminin restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Milletvekili Eldemir restorasyon çalışmalarının önemine değinerek “Geçmişten günümüze değin süre gelen tarihin yaşatılması için, onun belgesi niteliğinde olan ve tarihe tanıklık eden eserlerin onarımı ve korunması gerekiyor. Gelecek nesillere geçmişimizi ancak bu şekilde anlatabilir, tarihimizi ve kültürümüzü; tarihin canlı tanıkları olan eserlerle aktarabiliriz” dedi.

unnamed-(4)-016.jpg

Bu haber toplam 2939 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.