'TARIMLA UĞRAŞAN VATANDAŞLA İLGİLENEN YOK'

'TARIMLA UĞRAŞAN VATANDAŞLA İLGİLENEN YOK'

Dodurga'da Mestan Aydemir isimli vatandaş, tarım müdürlüğünün yeteri kadar çalışmadığını ifade ederek: 'Tarım İlçe Müdürlüğünün buraya gelip...

A+A-

Dodurga'da Mestan Aydemir isimli vatandaş, tarım müdürlüğünün yeteri kadar çalışmadığını ifade ederek: 'Tarım İlçe Müdürlüğünün buraya gelip çiftçilik ve hayvancılık konusunda bizleri en iyi şekilde bilgilendirip yol göstermesi gerekiyor. 30-40 tane personeli var tarım müdürlüğünün hepsi oturuyorlar sigara içiyorlar bol bol.  Dönüpte burada vatandaşla ilgilenen yok. ' dedi. 
Dodurga'nın göç sorunu olduğunu ifade eden Mestan Aydemir, bu göçü durdurmak için tarım ve hayvanclığın geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. 1600 TL'ye insanların kasabalara gidip köle gibi çalışmasının önlenmesi için siyasilere seslenen Aydemir: 'Dodurga'da 30 bin dönüm ekili arazimiz var. Hiçbir tarım müdürlüğünde görevli memur gelip de 'Siz burada şunu yaparsanız biz sizleri kalkındırırız' diye bir öneride bulunmuyor.' dedi. 
Mestan Aydemir gazetemize yaptığı açıklamada şunları ifade etti: 'Dodurga'da göç var. Bunu durdurmamız gerekiyor. Göçü durdurmak için de hayvancılığımızı ve çiftçiliğimizi geliştirmemiz gerekiyor. 1600 TL'ye insanlarımızın kasabaya gidip köle gibi kullandırılmaması için çalışma yapılması gerekiyor. Tarım İlçe Müdürlüğünün buraya gelip çiftçilik ve hayvancılık konusunda bizleri en iyi şekilde bilgilendirip yol göstermesi gerekiyor. Bunu da siyasilerin yapması gerekiyor. Dodurga'da herşeyimiz var. Yolumuz açılıyor suyumuz akıyor çöpümüz alınıyor. Daha ne olacak?
Dodurga'da 30 bin dönüm ekili arazimiz var. Hiçbir tarım müdürlüğünde görevli memur gelip de 'Siz burada şunu yaparsanız biz sizleri kalkındırırız' diye bir öneride bulunmuyor. 30-40 tane personeli var tarım müdürlüğünün hepsi oturuyorlar sigara içiyorlar bol bol.  Dönüpte burada vatandaşla ilgilenen yok. Tarıma ilgi alaka olmadığı zaman biz zaten kalkınamayız. Birincisi karasal iklimden kurtulacağız ikincisi kanallarımız açılacak tarla yollarımız açılacak. İnsanlarımız refaha kavuşacak. Tarla reformu olması gerekir, tarla yollarımızın olması gerekir, sulama kanallarımız açılması gerekir. Memleketimizde neler ekeriz neler biçeriz bunların bilgisinin verilmesi gerekir. Herşeyi belediye başkanından beklemek doğru değil.' dedi.

 


Bu haber toplam 1672 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.