TATİL ZİLİ ÇALDI

TATİL ZİLİ ÇALDI

İlçe genelinde toplam 12 bin 295 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıktıBozüyük ilçesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılı ilk döneminin...

A+A-

İlçe genelinde toplam 12 bin 295 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıktı

Bozüyük ilçesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılı ilk döneminin tamamlanması ile birlikte toplam 12 bin 295 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline çıktı. İlçe genelinde 3 bin 850 ilkokul, 4 bin 450 ortaokul ve 3 bin 995 lise öğrencisi karne aldı.

dsc_9711.jpg
İlçe protokolünün katıldığı karne töreni Hoca Ahmet Yesevi İlkokulunda yapıldı. Karnelerini alarak yarıyıl tatiline giren öğrencilerin sevinçleri görülmeye değerdi. Kaymakam Hasan Yaman ile birlikte Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya ve Okul Müdürü Ensar Külekçi’nin katılımıyla düzenlenen törende başarılı öğrencilere, karneleri ve belgeleri dağıtıldı. Kaymakam Hasan Yaman, ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı öğrencilerle yakından ilgilenerek karne ve belgelerini verdi. Öğrencilere iyi tatiller dileyerek yarıyıl tatilini iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu, öğretmen ve velilerle sohbet ederek hatırlarını sordu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, karnesi ne olursa olsun her öğrencinin sevgiyi, ilgiyi, desteklenmeyi ve iyi bir tatili hak ettiğini söyledi.

Servet Çetinkaya yarıyıl mesajında, “Büyük bir heyecan ve umutla başladığımız 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılımızın birinci dönemini huzur içerisinde tamamlamış bulunmaktayız.

karne-(7).jpg

Sevgili Öğrenciler, eğitim öğretimde bir yarıyılı tamamlayarak karnelerinizi aldınız. Her birinizi gayretlerinizden dolayı kutluyorum. Karneleriniz, yıl boyunca yaptığınız çalışmaları ölçen bir araçtır, amaç değil. Karne sizin kişiliğinizi, güzel alışkanlıklarınızı, zekânızı, vatan ve millet sevginizi ölçmez. Mutlu olmak için iyi bir karneye sahip olmak şart değildir. İyi bir insan olup çalışarak elinden geleni yapmış olmak yeterlidir. Notlarınız ne olursa olsun, hiçbir zaman ümidinizi ve cesaretinizi kaybetmeyin. Hayata sıkı sıkı sarılın. Başarmak için daima gayret edin. Başta öğretmenleriniz, anne-babalarınız olmak üzere, hepimiz size destek olmak, sorunlarınızı çözmek, güzel ve mutlu bir eğitim ortamında başarılı öğrencilik geçirmeniz için elimizden geleni yaptığımızı unutmayınız.

İkinci döneme daha azimli ve kararlı bir şekilde başlamak için önümüzde iki haftalık bir süre var. Bu süreyi en verimli şekilde değerlendirebilmek için bol bol kitap okumalı ve tabi öğrendiklerimizi unutmamalı ve pekiştirmeliyiz. Sizin kendinizi tanımanıza, geliştirmenize ve sosyalleşmenize katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmanız, kişisel gelişiminiz açısından büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda tiyatro, sinema, müze ve tarihi mekânları gezme gibi sanatsal ve kültürel faaliyetlere, yanı sıra spor etkinliklerine de zaman ayırmalısınız.karne-(15).jpg

Saygıdeğer Veliler, başarının gizli kahramanları, çocuklarınız için büyük fedakârlıklar göstererek eğitimlerini sürdürmelerini sağlarken sıkıntılar çektiniz. Anne ve baba olarak çocuklarınız için ne kadar büyük fedakârlıklar gösterdiğinizi biliyorum. Ama unutmayın, en önemli varlığımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, eğitim öğretim faaliyetleri içinde gösterdikleri çaba, her şeyin üstündedir. Çocuklarımız en başta sevgi ve saygınızı hak ediyorlar, çünkü hepsi sizi çok seviyor. Tatili onlarla birlikte geçirin, birlikte kitap okuyun, birlikte oyun oynayın, göreceksiniz çocuklarınız daha başarılı olacaklardır.

Siz değerli velilerimize; çocuklarınıza, öğretmenlerimize ve okullarımıza gösterdiğiniz her türlü destek için yürekten teşekkür ederim.

Değerli öğretmen arkadaşlarım, sizin hoşgörülü, sabırlı, özverili ve sevgi dolu yüreğiniz sayesinde yetiştirdiğiniz öğrenciler için ne kadar fedakârca çalıştığınızı çok iyi biliyorum. Öğrencilerinizin başarılı, öğrenmeye açık birer meşale ve iyi birer insan olmaları için çaba sarf ettiniz. Bu gayretlerinizden dolayı öğrencilerimiz ve velilerimiz adına sizlere içtenlikle teşekkür ediyorum. İyi tatiller diliyorum” dedi.

karne-(41)-(1).jpg

Bu haber toplam 2073 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.