TEKELİOĞLU, TAVSİYELERDE BULUNDU

TEKELİOĞLU, TAVSİYELERDE BULUNDU

Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, 2017-2018 Eğitim- Öğretim yılının başlaması ile ilgili velilere, öğretmenlere...

A+A-

Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, 2017-2018 Eğitim- Öğretim yılının başlaması ile ilgili velilere, öğretmenlere ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Tekelioğlu eğitimin üçayaklı bir sehpaya benzetildiğini, bir ayağının öğretmen, bir ayağının veli, bir ayağının da öğrenci tarafından oluşturulduğunu, ayaklardan birinin sorunlu olması durumunda sehpanın dengede durmasının mümkün olamayacağını belirtti. 
Tekelioğlu, gazetemize yaptığı açıklamada,“Yeni bir eğitim-öğretim yılı başlamış olup, öğrencilerimiz başta olmak üzere, velilerimiz ve öğretmenlerimiz sevinçle karışık, tatlı bir heyecan yaşamaktadırlar. Öğrencilerimiz arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşma heyecanını, öğretmenlerimiz ise üç aydır ayrı kaldıkları öğrencilerle buluşmanın heyecanını duymaktadırlar” dedi.
Başarıyı elde etmenin yolunun velilerin, öğrencilerin ve öğretmenlerin üzerlerine düşen vazifeleri en güzel şekilde yerine getirmek olduğunu ifade eden Tekelioğlu, “Velilerimize düşen birinci görev, okul yönetimi ve öğretmenlerle sürekli irtibatlı olmasıdır. Çocuklarının okula gidiş ve dönüşlerini takip etmeli, onların rahat bir şekilde derslerine çalışabilmeleri için güzel ortamlar oluşturmalıdırlar. Bilhassa arkadaş seçimlerine dikkat etmeli, kimlerle, nerelerde vakit geçirdiklerini takip etmelidirler. Öğretmenlerimiz müfredat programları doğrultusunda çocuklarımıza bilgiyi öğretmenin yanında, onlara bu bilgilerle birlikte değerler kazandırmalı, dışarıda onları bekleyen tehlikeleri zaman zaman açıklamalı ve bilinçlendirmelidirler. Çocuklarımız ise sistemli bir şekilde derslerine çalışmalı, ayrıca günlük hayatlarında gerekli olan değerlere sahip olmak için gayret göstermelidirler” şeklinde konuştu.
Yeni eğitim öğretim yılının başarılı bir şekilde tamamlanması temennisinde bulunan Tekelioğlu “Çocuklarımızın bilgilerle birlikte değerlerine sahip çıkan fertler olarak yetişmesi bizim için çok önemlidir. Yol kenarında duran bir araca zarar veren, hektarlarca ormanların yanmasına sebep olan, yardıma muhtaç olan kişilere duyarsız kalan, devletin malını kendi malı gibi korumayan, basit tartışmalarla insanları öldürmekten çekinmeyen bir toplumun yetişmesini istemiyorsak topyekün mücadele etmemiz gerekir. Eğitimciler olarak şunu asla unutmamamız gerekir bize teslim edilen minicik yavrularımız bizim ellerimizde şekil bulacaktır” diyerek açıklamasını sonlandırdı. 


Bu haber toplam 2306 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.