TEKELİOĞLU'NDAN YILBAŞI AÇIKLAMASI

TEKELİOĞLU'NDAN YILBAŞI AÇIKLAMASI

Eğitimci Yazar Muzaffer Tekelioplu yılbaşı kutlamaları ile ilgili açıklama yaptı. Yaptığı açıklamasında: “ 2017 yılının sona ermesine çok az...

A+A-

Eğitimci Yazar Muzaffer Tekelioplu yılbaşı kutlamaları ile ilgili açıklama yaptı. Yaptığı açıklamasında: “ 2017 yılının sona ermesine çok az bir zaman kaldı. 2018 yılına girmek üzereyiz. Bir yaş daha almanın mutluluğunu yaşayan gençlerimizin yanında ömründen bir yıl daha gitmenin üzüntüsünü duyan insanlarımız oldukça fazla. Bir yılın muhasebesini yaptığımızda topluma faydalı işler yaptığımız düşüncesi ağır basıyorsa kazançlı çıkmış sayılırız. Eğer bir yıllık ömrümüz boş işlerle geçmişse, kendimize, ailemize ve topluma fayda sağlayacak işlerde bulunmamışsak seneyi zararla kapatmış sayılırız.”
Müslümanlar için sadece günleri, haftaları, ayları belirleyen yeni yılın başka bir özelliğinin olmadığını belirten Tekelioğlu “ Maalesef İslam dininde yeri olmayan, Hıristiyanların kutladığı gibi kutlamayı alışkanlık haline getiren Müslüman Türk toplumu değerlerini kaybetmektedir. Yılbaşı kutlama gecelerinin bilançosunun, milyonlarca liralık israf, iş kaybı, binlerce ailenin mahremiyetine zarar, aile bağlarında çözülmeler ve kör kütük sarhoşluktan başka bir şey değildir. Yılbaşı gecesini batının kokuşmuş düşüncesi ve İslam dinine muhalif davranışlarla kutlamak yerine, ilimde, fende, teknolojide nasıl daha ileri gidebileceğimizi sorgulamalıyız.”dedi.
Yılbaşı gecesinde ne kadar çok çılgınlık yapılırsa, edebe, adaba aykırı ne kadar çok davranış sergilenirse, içki, fuhuş kısacası gayri meşru hareketler ne kadar çok olursa o kadar mutlu bir yıl geçireceğini zanneden sözüm ona kendisini ileri görüşlü, çağdaş ve ilerici sanan insanların yanıldıklarını söyleyen Tekelioğlu “ Bizim yapacağımız geçmiş yılın muhasebesini değerlendirerek kendi kendimizi “Ben geçmiş yılda Allah rızası için neler yaptım, topluma ve insanlığa ne gibi faydalar sağladım, memleketimin birliği, dirliği, düzenliği ve kalkınması için neler yapabildim, bazı davranışlarım yanlış oldu, bunları nasıl düzeltebilirim” diyerek gelecek yılda insanlığa yapabileceğimiz çalışmaların planını yapmak, yeni yıla bu şekilde girmeyi sağlamak olmalıdır.”
Bilhassa Okullarda 3-4 yaşındaki anaokullarından itibaren öğretmenlerin destekleri ile yılbaşı kutlamaları yapıldığını, öğrenciler ve veliler zorlandığını açıklayana Tekelioğlu” Sınıflarımızda bizim dinimize, örfümüze uygun olmayan kıyafetler giydirilmekte, öğrencilerin birbirlerine hediye almaları teşvik edilmekte, hatta zorlanmaktadır. Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizin ve okul müdürlerimizin bizim inancımıza, örf ve adetlerimize aykırı olan bu davranışlara izin vermemeleri hususunda hassas olmalarını tavsiye ediyoruz.”
Tekelioğlu açıklamasını “Her gününüz ve her yılınız ailenize, çevrenize, ülkenize katkı sağlayacak güzellikte geçsin. Toplumun huzur ve mutluluğu için mücadele eden insanlarla birlikte yaşamayı nasip etsin” diye tamamladı.


Bu haber toplam 1686 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.