TÜRKİYE ŞAMPİYONU !

TÜRKİYE ŞAMPİYONU !

Bilecik Belediye Spor Kulübü Halter sporcusu Bahadır Erdal, Ankara’da düzenlenen Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’nda, 55...

A+A-

Bilecik Belediye Spor Kulübü Halter sporcusu Bahadır Erdal, Ankara’da düzenlenen Yıldızlar ve 15 Yaş Altı Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’nda, 55 kg’da 3 Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

 

 

 

Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal’ın oğlu Bahadır Erdal, koparmada 98 kg ile Türkiye 1.’si, silkmede 115 kg ile Türkiye 1.’si ve toplamda 213 kg ile Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. 
Başarılı halterci, yaptığı kaldırışlarla Yıldızlar U15 55 kg kategorisinde 3 dalda Türkiye rekorlarının yeni sahibi oldu. 

Genç halterciye desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ailesi de müsabakayı Ankara’da takip ederek bu mutlu gününde yalnız bırakmadılar. Erdal’ın madalyasını ise Türkiye Halter Federasyonu’nun jestiyle dedesi Sakarya Gazetesi Sahibi Şadi Erdal taktı. 

turkiye-rekoru2.jpg
Türkiye rekorlarının yeni sahibi Bahadır Erdal, başta antrenörü Caner Özteke olmak üzere Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Arslan Yıldız'a teşekkür etti. 

turkiye-rekoru1.jpg

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN TEBRİK ETTİ
Müsabakanın sona ermesinin ardından başarılı haltercinin babası Mehmet Erdal’ı arayan Belediye Başkanı Nihat Can sıcağı sıcağına tebriklerini iletti. Ardından başarılı halterci ile görüşen Başkan Can, başarılarının devamını dileyerek, “Gururumuz olmaya devam ediyorsun, başarıların bizleri mutu ediyor. İnşallah ilimizden dünya çapında başarılı sporcularımız çıkacaktır. Bu konuda şahsım ve belediye olarak her türlü desteğe hazırız” ifadelerine yer verdi. 

turkiye-rekoru3.jpg
YILDIZ; “BİZLERİ FAZLASIYLA GURURLANDIRMIŞTIR”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’da Bahadır Erdal’ın başarısının gurur verici olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
“Halter branşı ilimizin başarı ve istikrar yakalanan branşlarından birisi. Bu başarıların sağlanmasında büyük emekleri olan kurumumuz halter antrenörü Caner Özteke’ye ve Bilecik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübümüze teşekkür ederim. Sporcumuz Bahadır Erdal disiplinli ve başarılı bir çalışma sergileyerek ilimizi en iyi şekilde temsil etmiş ve bizleri fazlasıyla gururlandırmışlardır" dedi.
Öte yandan, Bahadır Erdal 55 kg kategorisinde yaptığı kaldırışlarla 61 ve 73 kg kategorisindeki rakiplerini bile geride bırakmayı başardı. 

 

turkiye-rekoru4.jpg


BU ZAMANA KADAR U15’te ELDE ETTİĞİ BAŞARILAR
2015 Minikler Türkiye Şampiyonluğu - ANTALYA
2017 Okullar Arası Türkiye 3.’lüğü – KAYSERİ
2018 Okullar Arası Türkiye 3.’lüğü – AMASYA
2018 Avrupa 3.’lüğü – İTALYA
2018 Türkiye 1.’liği - ANKARA

 

 

 

Bu haber toplam 1813 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.