TÜRKİYE'NİN İLK EYT DERNEĞİ İL TEMSİLCİLİĞİ BOZÜYÜK'TE AÇILDI

TÜRKİYE'NİN İLK EYT DERNEĞİ İL TEMSİLCİLİĞİ BOZÜYÜK'TE AÇILDI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(EYT) 'nin İlk İl temsilciliği Bozüyük'te Açıldı.Yoğun bir katılımın gerçekleştiği...

A+A-

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(EYT) 'nin İlk İl temsilciliği Bozüyük'te Açıldı.
Yoğun bir katılımın gerçekleştiği açılış töreni  öncesinde konuşan EYT Bilecik İl Temsilcisi İsmail Düşünen yaptığı açıklamada; " Bizler bugüne kadar davamızdan asla vazgeçmedik,  genel başkanımızın da dediği gibi, sonuna kadar ve sonuçlanana kadar vazgeçmeyeceğiz, bu yolda başarıya ulaşmak için sizlerin desteği ve üyeliklerinize ihtiyacımız var, sesimizi duyurmak ve mağduriyetimizi sonlandırmak için sizlerle birlikte çalışacağız", dedi ve açılış törenine katılan tüm konuklara teşekkür etti. 

dsc_2583.jpg
Bilecik İl temsilcisi İsmail Düşünen'in ardından törende konuşan, EYT Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak konuşmasında şunları belirtti. "Biz bu davaya ilk çıktığımızda 5 kişiydik, sonrasında 10 kişi , yeri geldi 1500 kişi olduk şu an milyonlardan bahsediyoruz, her evde bir EYT mağduru bulunuyor diyoruz, görüyoruz ki ülkemizde herkes davasına ve haklarına sahip çıkmaya başladı.  Bu arkadaşlarımız sizlerin haklarını savunmak için gece gündüz bu yolu baş koydu, bu yolda bizlerden desteklerinizi esirgemeyin, bu bir hak davasıdır" dedi ve yaşla ilgili konunun yanı sıra emeklilerin maaşları konusuna da değindi. Yaptığı konuşmada " Yaş kadar olduğu gibi maaş konusunda da büyük bir mağduriyet yaşıyoruz, yarın emekli olduğumuz çok küçük bir rakamla emekli olacağız, 28 30 yıllık alın terimizin karşılığı bu değil arkadaşlar, haklarımız için mücadele edelim, tüm Türkiye olarak Edirne'den Kars'a kadar, bu yasayı çıkartmayı başaracağız "dedi ve birliktelik sağladıkları sürece bu davanın sonucunun istedikleri  gibi olacağını aktardı.
Konuşmaların ardından programa katılan tüm konuklar ile birlikte Bozüyük Çarşı Mahalle Saraycık Caddesi’nde bulunan dernek binasının açılış kurdelesi kesildi. Açılış töreni sonrasında EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak  ile konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Şahinoğlu, İlk İl temsilciliğinin Bozüyük'te açılmasından duyduğu gururu aktararak, temsilciliğin hayırlı olmasını diledi. Bunun bir birlik hareketi olduğunu birleşerek büyüyen bir haklı mücadele olduğunu aktaran Başkan Yardımcısı Ali Şahinoğlu, her zaman  EYT'lilerin yanlarında olduklarını belirtti.
Türkiye'nin ilk EYT İl temsilciliğinin açıldığı törene; Eskişehir TepeBaşı  Belediye Başkanı Ahmet Ataç,  Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Ali Şahinoğlu, Bozüyük kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, EYT Derneği Bilecik İl Başkanı İsmail Düşünen, siyasi parti temsilcileri, diğer EYT il temsilcilikleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.  

dsc_2406.jpg


Bu haber toplam 3211 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.