‘TÜZÜN, BİLECİK’İN NÜFUSUNUN ARTMASINDAN RAHATSIZ MI?’

‘TÜZÜN, BİLECİK’İN NÜFUSUNUN ARTMASINDAN RAHATSIZ MI?’

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, partisinin Bozüyük Belediye Başkan Adayı M. Talat Bakkalcıoğlu’nun halk buluşması programında sarf ettiği sözler sebebiyle...

A+A-

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, partisinin Bozüyük Belediye Başkan Adayı M. Talat Bakkalcıoğlu’nun halk buluşması programında sarf ettiği sözler sebebiyle Bilecik kamuoyunun tepkisini çekti.

Mv. Tüzün, bahse konu programda, 1999 yılından bu yana Bozüyük'ün nüfus bakımından Bilecik'in gerisinde kaldığını söyleyerek, “1999 yılında Bilecik'in nüfusu 34 bin, Bozüyük'ün nüfusunun ise 43 bin 500. Yani Bozüyük, Bilecik'ten %30 daha fazla nüfusa sahipti. Aradan geçen 20 yılda Bilecik 78 bin olmuş, Bozüyük ise 74 binde kalmış. Eşit seviyeye gelmiş. Her Bozüyüklünün bunu kendisine sorması lazım. Bozüyük artık göç alan bir kent olması lazım' ifadelerini kullandı.

Tüzün’ün bu açıklamalarının ardından bazı tepkiler yükseldi. Kamuoyu, “Yaşar Tüzün Bilecik’in nüfusunun artmasından rahatsız mı?’ sorusunu gündeme taşıdı.

Diğer yandan, Mv. Tüzün’ün Bilecik ve Bozüyük’ü ayrıştırıcı bir dil kullandığını söyleyen çevreler, “Bu kıyaslamayı ili Bilecik ile yapmamalıydı” diyerek duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

Bu haber toplam 1898 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum