VALİ BÜYÜKAKIN: ‘ÇOCUKLAR OLDUKLARI YERİ GÜZELLEŞTİRİYOR’

VALİ BÜYÜKAKIN: ‘ÇOCUKLAR OLDUKLARI YERİ GÜZELLEŞTİRİYOR’

Vali Tahir Büyükakın, TRT Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında Bilecik'e gelen Estonya, Afganistan, Bulgaristan ve Gine Cumhuriyetinden gelen çocuklar...

A+A-

Vali Tahir Büyükakın, TRT Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında Bilecik'e gelen Estonya, Afganistan, Bulgaristan ve Gine Cumhuriyetinden gelen çocuklar ile Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde biraraya geldi. 
Programa Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, TRT yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

cocuklar-olduklari-yeri-guzellestiriyor3.jpg
 TRT Çocuk kanalında canlı olarak yayınlanan programa katılan Vali Büyükakın, çocuklar tarafından gerçekleştirilen gösterileri büyük bir keyifle izlediğini ifade ederek, "Bugün burada farklı farklı ülkelerden gelen ama birlikte olduklarında farklılıklarını zenginliğe çeviren çocuklar vardı. Çocuklarımız bir kez daha biz büyüklere ders verdiler. Birlikteliğin güzelliğini gösterdiler. Burada emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

cocuklar-olduklari-yeri-guzellestiriyor1.jpg
 Çocukların oldukları her yeri güzelleştirdiğini belirten Vali Büyükakın, Bilecik'e gelen yabancı çocuklarla sık sık sohbet ederek, 23 Nisanın önemini anlattı, Türk milletinin hoşgörü, barış ve egemenlik tutkusuna vurgu yaptı.
 Gösteriler sonrasında düzenlenen yemekte biraraya gelen çocuklar, geleneksel bayrak değişim törenini gerçekleştirdi.

cocuklar-olduklari-yeri-guzellestiriyor2.jpg

Bu haber toplam 1609 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.