VALİ VATANDAŞIN YANINDA

VALİ VATANDAŞIN YANINDA

Bozüyük'te 9 Temmuz Pazartesi günü 15:50 sularında aniden bastıran sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağışın ardından Bozüyük'te hayat adeta felç...

A+A-

Bozüyük'te 9 Temmuz Pazartesi günü 15:50 sularında aniden bastıran sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağışın ardından Bozüyük'te hayat adeta felç oldu. Bir çok iş yerini ve evi su bastı.
Yaşanan afetin ardından Vali Tahir Büyükakın 10 Temmuz Salı günü Bozüyük'e geldi. Bozüyük'te sular altına kalan evlerde incelemelerde bulunan Vali Tahir Büyükakın, devletin her zaman vatandaşın yanında olduğu mesajını verdi. Vali Büyükakın'ı yanlarında gören vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirerek: 'Allah devletimize zeval vermesin. Sayın valimizden ve kaymakamımızdan Allah razı olsun' dedi. 

saganak-(9).jpg
Bozüyük'te yağmur sularından zarar gören evlerde incelemelerde bulunan Vali Tahir Büyükakın aynı sıkıntıların tekrar etmemesi için gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi. 

c9c03b76-e178-444b-9755-05f6cc2c61c7.jpg
'2 EVİMİZDE CİDDİ SIKINTI VAR'
İncelemelerin ardından gazetemize yaşanan afetle ilgili özel açıklamada bulunan Vali Büyükakın şunları dile getirdi: 'Akşam saatlerinde özellikle 4 mahallemizi ciddi şekilde etkileyen, toplamda da 7 mahallemizde aşırı yağışlara bağlı olarak bir sel durumu ortaya çıktı. Ancak yaşanan afetle kıyaslandığında evlerimizde durum oldukça iyi. 2 tane evimizde ciddi sıkıntı var. Diğerlerinde ise genel durum yağan yağmurla kıyaslandığı zaman oldukça iyi vaziyette. 
Belediye ekiplerimiz diğer kamu kurum ve kuruluşların yardımlarıyla, çok hızlı bir şekilde müdahale edilip afetin engellenmesine dönük ve sonrasında yapılacak çalışmaların hızla yapıldığı için bugün sanki hiç birşey olmamış gibi görünüyor. Ama dünkü görüntüleri izlediğimde ciddi bir yağış vardı. Bununla geçmiş olsun. 

saganak-(12).jpg
'İNŞALLAH BUNA BENZER SIKINTILAR YAŞANMAZ'
Devletimiz bütün kurumlarıyla beraber burada. Hem AFAD ekiplerimiz, kaymakamlığımız ve belediyemiz alandaki hasar tespit çalışmalarını yapıyorlar. Kısa sürede hasarları telafi edecek güce sahibiz. İnşallah buna benzer başka sıkıntılar yaşanmaz.' dedi. 
Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'da bir çok noktada sıkıntıların giderildiğini ifade ederek: 'Muhakkak bizim de ders çıkarmamız gereken noktalar var. Aynı şeyleri yaşamamak için tüm gayreti sarf edeceğiz' dedi. 
Başkan Bakıcı şöyle konuştu: 'Öncelikle Bozüyük halkına geçmiş olsun dememiz gerekiyor. Hakikatten belki bir günde yağacak toplam yağış oranı yarım saat 45 dakika da şiddetli olarak yağmasından kaynaklanan bizleri de ilk baştan korkutan daha sonra da tüm ekiplerimizin destekleriyle, sayın kaymakamımızın olaya müdahalesi ve çevre belediyelerden il özel idaresinden ve AFAD'ın da destekleriyle birlikte hem su pompalarının ve vidanjörlerin destekleriyle bir çok noktada sıkıntılar giderildi.

saganak-(2).jpg
'DERS ÇIKARMAMIZ GEREKEN NOKTALAR VAR'
Muhakkak bizim de ders çıkarmamız gereken noktalar var. Onları da acil bir şekilde ekiplerimizle yapmış olduğumuz toplantılarla ivedi bir şekilde yapılması gereken tüm projeleri hayata geçirip bir daha aynı şeyleri yaşamamak için tüm gayreti sarf edeceğiz. 3 tane evimizde bir sıkıntı var. Diğer evlerimizde ise büyük çaplı bir sıkıntımız yok. ' dedi. 

 

Bu haber toplam 2293 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.